Bio :)

Jag ska iväg och se på bio nu, filmen Thor som hade premiär i veckan. Kanske inte alla som går på bio på valborg, men har man fullt upp så är det allt man orkar med om kvällarna. Imorgon kommer massa bilder från igår och idag! Jag lovar!!


Topp hästar

Jag har praktiserat i 3 dagar och har fått rida super hästar. Inte alla rida på riktigt om man säger så, men har fått sätta min rumpa på deras fina fina rygg haha.
Hos Piia&Fredde jobbar två finnar, den ena är typ beridare där och den andra är hästskötare och stallskötare, men hon får också rida.

Första dagen
red vi till galoppbanan med 4 åringarna, jag fick en putte liten efter tyska hingsten Coreall (stavning?), vi värmde upp ordentligt och sen körde vi ett riktigt race med hästarna, min lilla plutt var snabb som vinden och vann över de andra stora ;)
Senare fick jag rida en annan liiten häst efter Maloubet de Pleville, och mamman är Freddes OS häst som kom 4a just på OS, vet inte vad hästen heter och vilket år, en fux iaf! Det var lite fiffigt att få rida en liten häst med så meriterade föräldrar! Det var ett litet sto, med bra steg, lite kaxig:) Fick dock bara trava runt på galoppbanan. Klart att de inte låter alla rida, en sådan häst, ordentligt; en liten sväng på galoppbanan kan inte skada..även om man inte rider så bra. De hade inte sett mig rida än.

Dag nr 2
, fick jag rida den lilla plutten efter Coreall igen, dock på terräng banan!! :D Det var hennes första gång, och hon skötte sig super! Hon kunde titta till lite (men fortfarande hoppa) en gång, men sen var allt som rinnande vatten! Vi hoppade två banor med nedhopp i vattnet osv.. hon körde, ingen problem! Det skulle kunna bli en toppen fälttävlanshäst! Snabb, inte tittig, rör sig bra, hoppar som ***. Just det, hon hoppade ju otroligt bra. Innan hindret så lägger hon ner halsen lite och sen så välter hon typ med bakbenen! SHiit vilken känsla! Det var Janne vi tränade för då, och han var nöjd med både mig och hästen.

Dag nr 3
, fick jag rida Cool Passion, har ni hört talas om den? Helbror till Cool in, Piias bästa häst. Passion går 135-140 just nu. Fick trava runt på galoppbanan med han med, så inget särskilt tyvärr, men kan säga att det är en härlig känsla att sitta på en sådan pampig och lydig häst.
Sen red jag slingan som finns där på Flyinge på en häst som heter Oliver, en långbent svart häst med strumpor och fina bläs, så vacker! Han dummade sig ganska mkt, så jäkla feg, stegrade sig en hel del, men sen löste det sig.
Det var det jag fick rida då i dagarna, jag började jobba på onsdag så det blev bara tre dagar!
Hästarna är kvar i Flyinge och Olle tar han om de (en jätte gullig gubbe, som verkar gilla mina hästar hehe). Saknar de jätte mycket :S Känns så konstigt att inte kunna se de från fönstret.. Men de hade bra, det vet jag!



stalltjänsten

Oj, jag somnade från er igår igen <) Haha, som tur var har ju Cristina kommit hem, så hon kunde ju uppdatera er iaf! :) Ska faktiskt ringa henne om någon timme, så vi kan snacka massa skiiit! :D

Igår hade vi mest stalltjänst, och jag tänkte berätta lite om den nu... :)

Jag började med stalltjänst 06.30, till ca. 08.00. Då mockade vi, fodrade, krattade, sopade, släppte ut hästar och fyllde upp spångången med nytt och fräsht spån. Detta är mest för syns skull då det faktiskt är Strömsholm vi befinner oss på... ;)

10.00 var det dags för hagbyten uppe i vita, där vi är mest. In med de hästar som var ute och inte skulle gå dubbelpass, och ut med nya. Här var det bara jag och Isabel.

11.00 var det dags för ett nytt hagbyte, denna gången borta vid Kungs. Dock så har vi egentligen ingenting där att göra, men de ville ha hjälp och vi hjälpte till. ;)

11.20 var det lunchfodring i vita. Då fodras hästarna med halm och kraftfoder. Under tiden hästarna äter krattade vi och sopade samt förberedde de hästar som skulle ut i hagarna. Ingen häst får ha spån på kroppen eller i svansen när de är i hagarna. Vi avslutade allting med hagbyte.

15.00 var det em stalltjänst. Då mockade vi hela stallet och gjorde i princip samma saker som på morgonen minus uppfyllandet utav spån då. Vi tog in de sista hästarna som var ute och gjorde allting klart i stallet. På eftermiddagsstalltjänsten så lägger man även fram kvällshösilaget och morgondagens frukosthösilage åt hästarna så att den som fodrar slipper väga upp allting vid dessa tillfällen.

Sen slutade vi för dagen. Då begav jag och Erica oss iväg för en teorilektion följt utav ett hårt träningspass för Tsunami... ;) Mer om det får ni veta senare!

Ska iväg på tävling med Erica nu, hinner inte ladda upp bild, sorry! Men återkommer om ngn timme lr så! :)


Träning för Janne Jönsson

Tränade för Janne Jönsson i torsdags, han är PROFESSOR i ridkonst (20 procent) med inriktning
unghästutbildning, coaching och ledarskap, A-tränare i fälttävlan, OS medaljör, lagkapten i 10 år..
Jag valde att rida Lesino, han hade ju inte hoppat super det senaste..Det första han sa när jag kom med min lilla häst var "Rider du honom i grimma?" hahaha jag hoppar ju med bitless bridle, det bettlösa som han trivs så bra på.
Vi började med att hoppa på långa anridningar, sen lite linjer osv.. Tillslut bana runt 110-120, med en bred oxer på säkert 130cm. Han hoppade kaanoon!
Han hoppade som jag är van att känna honom, alltid på hugget och vill göra allt för att hjälpa sin ryttare. Puss på honom<3
Janne tyckte att det var "inte så dumt" och vi fick "V" fingret flera gånger.


Tjeeenaa

Tjena bloggen!
Är hemma fram till söndag em, snart är det dags för mammas stora dag!
Kan kort berätta att allt är super i Flyinge, alla är jätte trevliga mot mig och jag lär mig lite varje dag.
Fått "små"rida super fina hästar, kul! Ska berätta mer om det i morrn. Tyvärr tror jag det kommer att bli dålig uppdatering från min sida trots att jag är hemma, men det är mycket som ska fixas inför kalaset.
Men jag får internet på måndag, då kan jag uppdatera live ;)

Mexx

Här kommer lite bilder på Mexx från i Söndags, Erica har själv fått välja ut bilderna, därav antalet ;)










Ojojoj

Nu är man ju trött igen! Haha, helt sjukt vad död man är efter en dag när man knappt gör någonting? :O Men, det är ju en erfarenhet det med.

Erica har tävlat nu på kvällskvisten, hon och Mexx red en Msv C:1 och trots flertalet missar så fick de ihop 65,9 % ungefär. Det blev en delad andraplats, men då man inte får ha delat plats i topp tre så blev hon nedkickad till en tredjeplats för poängen på slutet som inte var så höga pga missarna och Mexx bristande gångarter.

Hon tävlade ju i Söndags också! Hon fick då ihop 67,8% i Msv C:1 och 66,0% i Msv C:2 och en första respektive fjärdeplats. Detta var deras tävlingsdebut och hon är riktigt nöjd är jag säker på! ;) Om inte annat så vore hon ju knäpp om hon inte vore det.

Lite bilder från Söndagens tävling kommer upp imorgon :) Blir nog lite dållig uppdatering då med, men jag gör mitt bästa! Prômise!

Richmich fick vila idag då vi fick lite snart om tid, istället stod vi och myste och hade det allmänt trevligt ^^

Godnatt gott folk!! 06.30 står jag och mockar och fixar i stallarna, yay!



Kerstin var här och hälsade på en sväng idag också ^^


Hos RM

Är just nu och jobbar med Richmich, vår unghäst f. 2008 e. Richfield ue. Eighty Eight Keys xx.

Erica ska rida och ev testa att galoppera på honom för första gången, intressant åd han är väldigt spänd och har sadeltvång. Trav går ok, men galoppen är värst även utan ryttare, så vi får väl se hur det går helt enkelt.


Sir Oldenburg

Jag var ju på Eklunda hingstvisning, och här kommer lite bilder och hans bedömning vid bruksprovet i Flyinge 2010. Sir Oldenburg var namnet, en talang inom dressyr med nedärver hästar i msv hoppning!

Maskulin elegant och högställd hingst. Uttrycksfullt huvud. Lång väl ansatt, välvd hals. Hög manke, liggande bog, lång överarm och långt kors. Välbenad från sidan, väl inskenad, något instabil höger bak. Hovar med understuckna trakter. Ganska rörlig, ren skritt. Spänd i början men slappnar av efter hand. Lätt, luftig och aktiv trav.


















Bild från eklundas hemsida

OBS!! Inga utav mina bilder är redigerade pga tidsbrist


Snabb paus

Inne lite snabbt och har just tagit en fika med Erica. Gooott, menar liksom det - hur underbart är det inte med ett café precis utanför dörren? haha, sjukt gott, men jag kommer bli fet! Men wtf, vad gör det? Jag kommr ändå lära mig grymt mycket under mina 6 veckor här.

Hela morgonen har jag flätat ner manar, hjälpt till att packa det sista i lastbilen och fixat iordning hästarna inför åkturen. Klockan elva var My och Jens på väg till norge med fem hästar, Lunatic, Colmar, Cardento, Canberra och Lucy Show. Vi hoppas att det går bra på tävlingarna och sen kommer de tillbaka om två veckor.

Imorgon kommer kanske en ny häst och på Söndag kommer Freementel tillbaka, stor som ett hus och hemsk att leda in och ut från hagen. hehe...

Nu sitter jag med en ögonfrans i varje öga, så måste gå och försöka få ut dem, AJ! Sen ut och hämta Tsunami och Vilja, så ska jag och tsunami rida ut med Erica och Silence. :)


 Erica och Silence i vintras :)


Trött!!

Gud vad trött jag är idag. Helt sjukt! Vi har städat och packat lastbilen, sopat ur allt spån och fyllt på nytt. Jens har ridit alla hästarna och det har förberetts inför morgondagens färd till norge för My och Jens.. :) Jag och Isabel ska vara kvar här de kommande två veckorna och göra annat.

Vi har även badat och putsat på alla hästarna och fått träna för Jens! Tsunami tyckte det var riktigt jobbigt, och jag fick sitta och rida utan stigbyglar. Jobbigt! Men det avslutades med några språng, kanske max 80 - 90 cm? Bara lite lätt och gymnastiserande. Riktigt kul vare iaf :)

Imorgon ska vi hoppa igen, blir lite intenstivt för henne några dagar, men det är bara bra för henne, knäpphästen.

Just nu sitter jag vid matbordet där My och Erica sitter och asflabbar åt stallkatten Allan, som är typ blind och döv och ett halvt millenium gammal - HAHA! Lite trött kanske? Jaja, igår sov man vid den här tiden, det säger vl inte lite? haha! <)

Nu ska jag iväg och sova, uppdaterar vid lunch imorgon :)


Sir Oldenburg :)


Nyss slutat - typ

Har efter det hunnit vara hos Tsunami och Richmich, och lagar mat just nu, så uppdaterar om ngn timme lr så :)


Fullt upp!

Nu på morgonen har jag haft fullt upp! Började i stallet klockan sju, och sen dess har vi hunnit med en hel del. Hagbyten, Jens har ridit fyra hästar, packat och tvättat lastbilen, släppt ut Tsunami på andra sidan m.m. Sjukt kul är det iaf och man behöver inte stressa ihjäl sig heller, skönt.

Igår red jag ut på Jens häst Donna Karan, som ska tillbaka till sin ägare idag. Synd, jag tyckte verkligen om den hästen, så trevlig att rida! :) Vi red till slottet och tog ett varv på galoppbanan innan vi vände hem, och hon var superdupersnäll!

Ska iväg nu, ciaoooo :)


Porträtt

Några porträtt bilder på våra hästar:)
Ior

Lesi

Wilmis

"P" (min mosters häst, en gammal rävjakthäst ifrån Irland!)

Min kusins hästar
"Spöket"
"The Spooky guy"
Herkules




Let's go!

Nu kör vi!
Har ni en aning av hur mycket grejer man ska ha med sig för 5 veckors praktik, för två hästar?
Ouuu shiiet.. undrar hur mycket jag har glömt nu, men jag ringde Fanny och checkade av att jag hade med mig det viktigaste iaf ;)
Jag har med mig:
  • 4 träns
  • 3 sadlar (två hopp, en dressyr)
  • 2 regntäcken
  • fälttävlansskydd
  • boots
  • hinkar
  • 6st höpåsar
  • borstar osv
  • putsgrejer
  • 2 flugluvor
  • 3st hopp schabrak, 3st dre schabrak
  • 1 dre spö, 1 hopp spö
  • hjälm
  • stövlar
  • chaps
  • säkerhetsväst
  • box-lindor
  • tränings-lindor
  • "apoteket"
  • 2 par sporrar
  • 2 par ridhandskar
Okej, nu kommer jag inte på så mycket mer..hehe
Det här var packningen till Kalmar..


Men nu säger jag Hejdå! eftersom jag kommer inte att ha internet i några dagar, förhoppningsvis kommer jag att få ett mobilt bredband till Ipaden på lördag när jag kommer hem. På söndag är det mammas stora födelsedag (hon fyller ett halvt sekel!!), så jag kommer att träffa massor av människor som jag inte känner igen, lite pinsamt kanske?
Men hade bra gott folk:)

En dag på travet

Idag gjorde jag ett spontant besök på Halmstad Travet!
Min kusins sambo är väldigt intresserad i trav, kan väldigt mycket om det märkte jag idag.
Jag har inga fördomar mot travsporten, som många faktiskt har..men idag såg jag nåt som var inte så roligt att se.
Inte lite blod, hästen placerade sig..
Är det nån som kan nåt inom travsporten? Det där smala bettet verkar spänna ganska mycket i hästens mun. Plus ett väldigt långt bett och en tungrem.. hmm..


Men annars var det en härlig dag, mycket roligare att se trav live måste jag säga!















Gärds 24/4 Lesi


Gärds 23/4 Ior



Ska iväg och rida!

Sitter och jobbar på lite inlägg, men fick just veta att jag ska iväg och rida en av Jens hästar, trots att jag inte ens har börjat min praktik ännu! Härligt :) Sen ska jag jobba Tsunami, så kommer tbx i em ngn gång!

Wish me luck! ^^


I'm back! :)

Nu har jaqg lkyckats gräva fram min dator ur packningen här på Strömsholm och har ett fungerande internet! Så kommande veckan får ni räkna med störst uppdatering från min sida då Cristina åker till Pia och Fredrik idag.

Nu på morgonen har jag varit borta och tagit ut Tsunami, vi släppte ihop henne med tre andra ston, och allt gick jättelugnt. Kunde inte ta med mig kameran, men annars hade ni fått massor utav bilder! Däremot har jag andra bilder från veckan som gått till er smo ni kommer få uppfördelat de kommande dagarna! :) Tänkte även jobba lite på vår design, blogglayouten osv, inte riktigt nöjd med den...

Under veckan jag varit borta har jag gjort följande saker jag tänkte uppdatera er om:
♦ Tränat för Mia Grane
♦ Hälsat på Kungen
♦ Varit på Eklunda Hingstvisning
♦ Tränat med alla unghästarna
♦ Åkt till Strömsholm
♦ Varit med på min systers tävlingsdebut i dressyr. Msv C:1& C:2

Nu sitter jag här, och imorgon börjar min APU! :D


Ci Ci Senjor Ask


Underbara hästen-2

Igår var det dags för Lätt klass med Lesino.
Starten i dressyren var 10:17. Jag värmde upp ordentligt på ett fält, det var så himla dammigt på banan och mycket folk. Jag red mycket fram till bettet, tänkte mkt fram och det blev bra;)
Han kändes faktiskt ganska bra tom på dressyrbanan, lite matt bara i lägningarna. I mellangaloppen så ökade han inte trots att jag matade på och sen så bytte han. Ryggningen blev inte speciellt bra, men det hade jag räknat med.
Jag tyckte faktiskt det var en bra runda för att vara oss. Tyckte att bedömningen var rättvis, inga konstiga grejer eller så.
Vi fick 62,8 straff, alltså 58,10%. Det jag känner nu är att det är vårt läge i dressyren, det kommer att finnas domare som gillar oss lite mer än andra(och tvärtom ;)), vi kan förbättra oss lite, försöka undvika de missarna jag hade igår, men vi kan inte så mkt bättre. Tänk att jag t.ex i sitsen hade jag en 7a med Ior och en 5a med Lesino. Jag måste vrida om handen, sitter snett ibland och in med armbågarna. Det händer inte på Ior!
Hoppningen: vi fick två ner! Det var en väldigt färgglad bana, mkt bågar och sånt. Lesi blev nog ganska förvånad när han kom in, han hoppade väldigt spektakulärt, men glömde lite bakbenen, och det andra hindret vi red kom vi lite flakt på.. Det är konstigt att vi har 8fel i en 105cm bana för oss, men sen Leso vrickade sig i vintras så är inget självklart längre.
Terrängen: jaa, vad kan man säga? Underbar häst!!! Han tuffade på, på den långa banan med sina korta ben! hehe Men allvarligt, terräng är verkligen det han älskar. Öronen spetsade framåt, två jätte stora ögon som bara letar efter nästa hindret, och söt som  han är, lyssnar han på sin ryttare.
Vi klarade tiden för första gången någonsin! Vi kom tom en sek innan optimal tiden, och jag hade ingen klocka! ;)


Mer bilder kommer senare

Underbara hästen!

Har inte tid för att skriva ett utförligt inlägg, men ska skriva lite kort!
Dressyren gick super, två missar, han tappade lite takten i mellan traven och han bröt av i en 20m volt i galopp. Men jag rättade till, och domaren berömde det. Jag fick verkligen konstruktivt kritik! Det gillar jag! Kommer inte exakt ihåg hur många straffpoäng, men omkring 47. Fick nästan bara 7er, en 5ma, en 6a och en 8a ;)

Hoppningen gick felfritt! Ganska många titthinder och mycket böjda spår! Kände att han blev lite stark mellanåt, men det gick bra!

Terrängen, fick vi två stopp, jag visste egentligen att han skulle stanna precis där, det var inte så konstigt. Vi började väldigt vingligt, han var jätte osäker osv.. Han stannade koffien, stock och grav med vatten i. ojoj va läskigt det var tyckte han! Så han stannade ganska rejält där och sen så tar han tag i bettet och drar, och där har absolut ingen koll på honom, ingen makt.. Så jag ska prata med Johan om det..  På tredje försöket gick han över galant, resten fortsatt ganska vingligt! Men sen efter hinder nr 10 ca, så hände nåt! Han bjöd fram till hindret själv och var inte så osäker längre. Vi gick in i vattnet i trav och sen ut på ett litet hus.

Såg inte hur många straffpoäng jag slutade på, men jag kom 21 av 36.
Efter dressyr och hoppning låg jag 5a.. JAG ÄR SUPER DUPER NÖJD MED MIN LILLE IOR! Han skötte sig verkligen super.
Nu har jag badat,flätat, knoppat, putsat och packat det som gäller för Lesino. Nu ska jag ta en dusch, hämta pappa på tågstationen och sen fyra min kusin!



Grismössan var på, såklart!

Varning för dålig uppdatering

Som ni har märkt, ligger vi lite lågt de sista dagarna..
Fanny har inte internet hemma, och jag har ganska mycket att göra inför tävlingarna och flytten till Flyinge.
Så tyvärr kommer det inte hända något spännande här, på ett litet tag..

.

Hörde Fanny via sms nyss, hon är och kollar på Kungen just nu. Hon skulle ringa senare.
Men hon sa att hon har ingen internet, så det blir svårt att blogga då ;)
Hon berättade att träningen gick superbra, jag får mer info senare!
Japp, men nu ska jag se en film med min mami och käka massor av godis! :D

5 år tillsammans

Det slog mig igår att jag och Lesino har varit tillsammans i 5 år, en månad och 4 dagar. Vi köpte honom den 16 mars 2006. Köpa häst var ett enormt steg för min familj, framförallt för att min pappa stöttade inte oss. Vi var inte alls på jakt efter häst, det bara blev så kan man säga..
Det gick inte så bra med min D-ponny Curry just då, han var lite speciell.. ville inte hoppa blått och inte hoppa över huvud taget på en specifik tävlingsplats. Vi kunde hoppa banor på 120-130 hemma, men på tävling kunde han vägra ut sig på 90 cm. Ute-säsongen gick det bättre, vi placerade oss upp till 110.
Lesino var hos oss för att han var till försäljning redan sen 2 år, en tjej red&tävlade honom. Han var billig om man tänker att vi var i Italien och att han hade gått, några enstaka 135, men inte så bra resultat måste man säga. När mamma funderade om vi skulle köpa, så åkte han iväg på provridning, men han blev inte såld. Ingen ville köpa honom för att han var alldeles för liten för de stora karlarna (161cm). Han kom hem och han blev ännu billigare, så mamma slog till ;) Jag minns fortfarande den dagen, torsdag den 16 mars. Mamma, Adrienne(min tränare) och Pappa, satt i fika rummet och pratade, jag fick inte vara med. Jag var ju så nervöös! Dagen därpå skulle jag ha prov i franska, kunde inte plugga, fick IG! haha Men när de äntligen kommer ut, så får jag beskedet: "Ja, vi köper honom!" Det kändes verkligen overkligt!
Sen dess har vi gjort massa framgångar, men många tårar och mycket svett. I alla dessa år har jag för varje dag varit så glad att se honom och tänka att det är MIN gamla gubbe.
Han har tagit mig från 1m klasserna, till att vinna 125. Vi har tävlat Italienska Mästerskap tre gånger, vi har flyttat till Sverige tillsammans, vi har gått igenom rätt så många "olyckor", men vi är fortfarande här, tävlar för att nå ett mål.
Lesino är en underbar häst, min Leso Peso som jag älskar med hela mitt hjärta.
Bjuder på några bilder





Debut på tävlingbanorna, april 2006. Vi vann 1m klassen och kom trea i 110 stilbedömning och trea i en annan 110.


Vår debut i 115 cm, år 2007.



Vinst i 115. År 2007


Placerade oss 4, i 115 klassen. År 2007 tävlade jag bara 115, och vi var placerade nästan varje tävling. Vi vann bland annat Progetto Giovani, som är en Cup som man ska samla ihop poäng för varje deltävling. 2007 var ett grymt bra år:))




Italienska Mästerskap 2007-stilbedömning


IM '07. Vanlig 115 klass.


IM '07-stilbedömning

120, vinst.


Regionala mästerskap '08. Vi kom trea på hela mästerskapet. Vann sista dagen, 125.


Vår första fälttävlan (men red bara terräng momentet,hade för mkt plugg)
Lätt klass, vi kom tvåa på terräng momentet, felfritt!


Vår sista tävling i Italien, juni 2009. Vi vann klassen.


Nyttig kille;)










*Love*



Planerna för helgen

Kan redan säga att det kommer bli en hetsig helg..
Lördag blir det fälttävlan debut för Ior. Jag startar dressyren 10:10. Det tar ca 2 och en halv timma att åka dit. Så fort man är på tävlingsplatsen så ska man besiktiga, anmäla sig till sekretariatet och gå hoppbanan, sen i god tid värma upp hästen till dressyren- så ni förstår väl att det blir en tidig morgon för min och mammas del?
Preliminär starttid för terräng är 12:57. Vi blir klara ganska tidigt ändå, men så fort man kommer hem så måste jag rida Lesino, bada honom, fläta, putsa dressyrsadeln..och sen ska vi på kalas! Min kusin fyller 32!
Det blir upp tidigt på söndag med, då jag har start 10:17 på Lesino i Lätt klass.
Preliminär start terräng- 13:30.
Jag kommer att vara helt slut.. Men på måndag ska jag egentligen vara på Flyinge och börja min praktik, det blir lite svårt, så vi ska ringa Piia och Fredrik i morrn.
Jaa..önska mig lycka till!

Före - efter

Jaa, trots att jag hade redan kort hår, så var det jätte mycket hår runt omkring mig, när frisören klippte.
Före..

Efter...

Vet inte riktigt om jag är nöjd, vet inte om det är min stil liksom.. det är så Robyn.. hmm
Vad tycker ni??? Bättre före eller efter? Hjälp!



Impuls..klipp!

Jag fick lite sovmorgon i morse, jag var nog rätt så trött efter gårdagens träning!
Nu har jag tagit av täcken på de hästarna som hade täcken, och sen ha jag fixat active stablen.
Snart ska jag åka in till stan och klippa mig! Ni som känner mig vet att jag har redan väldigt kort hår, men ska justera lite ;) Ni kan kanske vänta er en före-efter bild? Så kan ni säga vad ni tycker!

Vet inte riktigt vad jag ska göra med hästarna idag.. allt är ganska snurrit eftersom jag ska flytta osv..aja vi får se.
Hörs senare, hade bra!

Happy Face:)

Dubbel dressyrträning idag!
Första passet red jag Ior och mamma red Wilma.
Ior kändes lite trög, så vi började direkt med att ta några halvhalter, övergångar trav-skritt osv..bara för att få honom lite mer uppmärksam! Det funkade bra.
Sen red vi ganska mkt skänkelvikningar på diagonalen; under höger skänkel blev de väldigt bra, men under vänster så ville han inte ta förhållningarna på höger tygeln, så vi jobbade mkt på det.
Sedan så red vi öppna, det funkade bra. Han kändes väldigt fin då.
Vi började med galoppen i vänster varv, där kan jag tom samla honom bra :D Avsaktingarna gick tillslut bra i det varvet, men märker att jag måste vara mer bestämd, för att annars reagerar han vääldigt långsamt och tar ett jäätte låångsamt steg.. haha Så lite mer skärpning ;)
Höger varv testade vi att ha bogarna lite innåt och sen sakta av med yttertygeln. Det funkade, men han blir så himla stark i det varvet :/ Vi jobbade tills det gick bra och sen travade vi av de i en låg avslappnad form.
Duktig pålle!
Lesi var en superstar idag! Caroline gav oss jätte mycket beröm! Hon tyckte att det var länge sen hon såg honom jobba så bra. Sist var det när jag var hemma hos de i 3 veckor och red för Caroline nästan varenda dag!! Hon tyckte att jag hade jobbat på bra för att få honom sådär, själv.
Vi började med att rida mycket fram till bettet, han tog väldigt bra stöd och snart var han väldigt lösgjord och fin.
Han rörde sig verkligen genom hela kroppen. Tränade lite öppna med honom med.
När det var dags att galoppera så kunde han tappa lite bak ibland, men Caroline tyckte det var inget jag skulle tänka för mkt på, han ska bara blir starkare och jag ska rida ordentligt så behåller han galoppen bra. Han var så himla rund och fin!! Jätte fin känsla! Där tränade vi på att galoppera på rakt linje, sen 20m volt och rakt igen.
Senare tog vi lite mellantrav, där han var super! Verkligen sträckte på sig. Tillslut mellangalopp på diagonalen, fånga upp till arbetsgalopp och sen bryta av.
Caroline sa att han var suverän idag och att jag red väldigt, väldigt bra. Så kul att höra, tror att hon menar det iaf ;)
Jag älskar verkligen att träna för Caroline, hon är alltid så himla positiv och glad, hennes röst hörs långväga! haha
Jag känner att jag kan prata om vad som helst med henne, om det är något som har känts konstigt eller aa, vad jag tycker om något, hur jag tänker osv.. Det är verkligen är bra relation tränare-elev.
Jag slutar alltid passet med ett stort leende, när jag rider för henne.
Inte konstigt att hennes dotter, Therese är så fantastisk duktig.
Men det roligaste idag var att vi glömde helt att rygga, det som jag hade gått och tänkt på hela dagen! Vi skulle ju se om han kan rygga eller hur det funkade liksom. Men han var så himla fin att både jag och Caroline glömde! haha Så när mamma kom med bilen vid 21:00 tiden (hon hämtade Thaimat :D) och frågade hur det hade gått med ryggningen så kom jag på att vi hade glömt bort det. Caroline kom strax efter med lastbilen och sa vad vi hade glömt att göra. Och då sa hon:" Men ställ dig där på vägen och rygga några steg" hahah så jag stod där på vägen och ryggade lite åt den ena och den andra hållet hahah. Aa, han kan nog rygga, men han var inte riktigt på humör eftersom jag hade joggat av honom och vi var på väg hem..
Lite dålig sits *host* , men titta på hästen istället!:)

Dressyrträning

Snart är det dags för dressyrträning!
Båda hästarna ska gå, Lesino ska lära sig rygga idag för att det är med på dressyrprogrammet på söndag.. Jag tror att han kan det, men jag har aldrig övat på det med honom, så vi får väl se hur det går;)
Mamma ska oxå träna, på Wilmis, hon tycker det är så himla kul.

Vi hörs senare!

Kan inte ladda upp bilder... :(

Min dator är inte riktigt på humör, så ska se om jag kan låna stora datorn ikv och lägga över lite bilder åt er, tills dess får ni överleva. Då kommer även lite fakta om sadlar jag ska iväg och kolla på samt låna nu. Tyvärr hinner jag inte förbereda ngt inlägg till er under tiden jag är borta, och kommer nog inte åt en dator förän ikväll igen, men Cristina kommer iaf ut med ngt mer inlägg innan dess! :)

Imorgno är det hoppträning, TAGGA!!


Heja Sverige!

Det verkar som att det går bra för Sverige, i alla discipliner kan man tycka.. Malin och Rolf redo för världscupfinal, Nina Hoffman har stora framgångar i dressyren, och fälttävlansryttarna verkar vara i topp form!
Chrisoffer Forsberg vann CIC** i Bredeneek,på Piece of Hope, och tvåa kom Malin Larsson på Piccadilly Z.
Christoffer Forsberg och Piece of Hope forsar fram mot ledning i fältävlans-SM på Strömsholm 2008.
Sara Algotsson-Ostholt vann CIC*** på Vega, i Vairano, Italien.

Snart är det dags för Badminton!! Vi har tre svenskar som kommer att rida den stora tävlingen, Niklas Lindbäck på Mister Pooh, Viktoria Carlerbäck på Ballys Geronimo och Dag Albert på Tubber Rebel. Badminton är viktig för att kvala till EM 2011 och OS 2012.
Så.. Heja Sverige!!

user posted image

original

 

 

Ps: är det någon som vet om Badminton kommer att sändas på tv eller svtplay??


Löshoppat!

Har varit ute och löshoppat Campari nu på morgonen, och tills dess hade jag sovmorgon, första gången på länge! Råkade somna från er igår, har varit så himla trött på sistone!

Sen fungerar knappt mitt internet här hemma, så from söndag blir det bra uppdatering igen!

Men löshoppade som sagt Campari nu på morgonen. Satte upp en kombination, oxer som andrahinder och bara två bommar på marken som förstahinder. Detta då hon inte är så gammal och erfaren att hon kan ha två riktiga hinder.

Under oxern lade vi i varje fall en vattenmatta! Hon brydde sig inte alls, sötnosen! :)

Nu ska jag äta mat, sen iväg och låna lite sadlar till mig och Tsunami samt köpa jacka! Lägger in lite bilder på Campari så snart jag kan, behöver bara få min dator att samarbeta... hum...


Hiss

Okej, det här har inget att göra med hästar, men måste bara hissa den.
Den är såå himla gooood!!! Den smakar lite som en smoothie fast inte så tjock.

Good Morning Sunshine!

Mamma väckte mig av att komma in med datorn och Ponnyakuten på ;)
Var uppe länge igår kväll och såg på italiensk Big Brother finalen, Andrea vann yeyyy!
Nu ska jag skynda mig, byta om och fixa staketet, det är öppet/trasigt någonstans och Ior går självklart ut. Mamma hittade honom på gårdsplanen i morse..han hade varit i stallet och vält allt, tom en stor tavla så hänger ganska högt upp! haha
Känner att det är lite tyst här på bloggen, men förklaringen är nog att både jag och Fanny har så mycket att göra här hemma, så att det finns knappt nån tid för att förbereda inlägg eller så..
Kan redan säga nu, att när jag åker på min praktik så kommer jag nog inte kunna uppdatera så mycket. Har förhoppningsvis min iphone med, sen veckan därpå får jag pappas Ipad och ett mobilt bredband..



UNDERBART VÄDER UTE, SITT INTE FRAMFÖR DATORN NU, MINA VÄNNER! :D




Världens finaste Lancelot

Wilmis

Red, som sagt, Wilma idag. Jag började med att skritta länge och försökte få henne lite låg och avslappnad, det gick sådär.. travade fram, galopperade, sen så försökte jag börja hitta knapparna på henne, och det gick oxå sådär.. haha Kände verkligen att det var inte en häst som passade mig, tyckte hon var stel och lite så, nää tänkte jag. Då bestämde jag mig för att små hoppa lite, så att det skulle bli något bra av passet för henne. Jag har ridit henne väldigt få gånger, bland dessa i Div I. Vi red en runda med 4 fel och en annan med 0 fel. Vi kommer faktiskt väldigt bra överens i hoppningen:)
Men aa, efter att jag hade små hoppat, så satt jag mig ner och red lite mer ordentligt kanske, och plötsligt hittade jag knapparna! Jätte roligt, hon kändes verkligen avslappnad och trevlig! Fina Wilmiiiss.

hehe- Ut och rida

Jag säger precis som Fanny, har nyss kommit hem från stan, nu ska jag och rida Wilma :))

Ut och rida

Ska precis ut och rida Tsunami, får nog blir ridbanan tyvärr, då våra vägar ute inte har torkat tillräckligt... :( Men har haft en jättetrevlig dag på stan och kommer berätta mer senare! :)


Hoppston lämnar tävlingsbanan

Libertina- en av de bästa ekipagen i sporten har skilt sig. Ägaren till Myrtille Paulois, Cosma, Paddington och Libertina, har bestämt sig att inte förnya kontrakten med Jessica Kurten.
Det betyder att vi aldrig mer kommer att se fighter ekipaget, Kurten-Libertina. Så synd tycker jag!!
Noblesse M- Stoet, som representerade Schweiziska laget i Hong Kong och tog i efterskott en bronsmedalj med Pius Schwizer, får bli avelsto. Hon hade skadat sig, men senare gjort en comeback. Nu har dragit på sig ännu en skada och kommer att verka i aveln ett tag.
Switzerland's Pius Schwizer rides Nobless M during the Beijing 2008 Olympics in Hong Kong Pictures & Photos
Sapphire- Hon skadade sig några dagar före Floridacirkusens final i Wellington. Ekipaget McLain-Sapphire, som har vunnit det mesta (bland annat två OS guld och ett VM silver), är därmed borta från världscupfinalen.

































Jätte tråkigt att så många fina ston är borta ifrån tävlingsbanorna nu. Tycker att det är nästan bara hingstar vi ser på de stora tävlingarna! Heja tjejerna!! :)

(All info ur ridsport).

Stallet hela morgonen

Är hela fm i stallet idag, tänkte kanske rida Tsunami nu också, eller så blir det när jag kommit hem från stan i em, det märks.

Jag bör då detta inlägg publiceras ha tagit ut hästarna, mockat och fixat allt det vanliga. Jag ska även försöka hinna med att sladda ridbanan och kanske släppa några utav unghästarna så de får busa av sig lite och jobba på kondisen.

Idag kommer det vara mest förinsällda inlägg då jag nog inte kommer hinna så mycket vid datorn, hela förmiddagen i stallet och hela eftermiddagen i stan. Ska träffa pappsen, bada Kerstin och kolla på lite kläder etc! :) Speciellt en ridjacka, då jag bara fann en intressant grön Kingsland igår. Idag blir det Pikeur jag ska kolla på... ^^


Min söta lilla häst i vintras, räddade oss ur en skit anridning, löste det finemang. Hindret på 135 ca, kändes knappt :)


Dagens vill ha!

Jag är på jakt efter ridbyxor, helt besatt i mitt letande! ^^ Har nyss hittat några jag föll lite för, endel som sticker ut lite, men inte för mycket - alltid roligt! :)


Ser dock inte ut att sitta så bra på den som visar dem... haha!
Sonnenreiter Micro-patten


671-79
Pikeur Lascara

711-79
Dålig kvalité på bild, Pikeur Judy

Måste även slänga in denna västen som jag fann! Sjukt snygg!


Finns i antingen brunt eller vitt, tyckte båda var riktigt snygga och såg inte ut att vara jobbiga på.

Mer av dessa inlägg kan ni vänta er de kommande dagarna då jag funnit mycket spännande från ett märke jag tyckte verkar riktigt bra... ;)

Planerna för idag

Yess, nu har jag ätit frukost och vaknat till ordentligt. Ska byta om, gå ut till stallet och tömköra Ior. (Tror inte det är något stort problem för honom att gå idag, trots att han har stått långa timmar i transporten..)
Tömköra är jätte nyttigt på honom, där får han verkligen jobba med bakbenen, och ibland kan han bli så himla stark att jag inte klarar av honom. Det är därför jag inte tömkör mer. Men idag ska mamma hjälpa mig på något sätt.
Sen ska vi mocka, höa, halma, ja det som behövs göra helt enkelt.
Vid lunch tid ska vi bege oss till stan, kanske äta på vårt "favvo-café" och shoppa lite fest kläder för mamma (hon blir en halv sekel gammal den 1a Maj!!). Jag ska köpa en Iphone fodral och har en tid hos Synsam.
Mamma ska rida Wilma senare idag och jag tar nog en skritt tur med Lesi.

Vår

Idag har jag konstaterat att det äntligen blivit vår, även i lilla Värmland! Detta då jag efter min shoppingrunda (blev ingenting köpt, men hittat lite intressant...) åkte vidare till en familj vi känner som fått ett föl nu i dagarna! Hur underbart är inte det på en skala? Glömde kameran hemma, men ska tillbaka med den snarast möjligast, så ni får se skönhen.

Det är ett litet fuxsto, ganska ljus i färgen med lite levernyans nästan (tänk leverfärg på hund om ni inte kan föreställa er det på häst ^^) med en liten bläs och tre halvstrumpor och en vit kota, söt! :)


Egna uppfödningen Richmich, f. 08 e. Richfield. Matchas nu för treårstest utav min syster uppe på Strömsholm. :)


Alla tankar åt er!

Det värsta som kan hända för oss hästmänniskor är att se sin egen häst gå bort.
Det som hände Evelina och Johan igår, är fruktansvärt.
Tom gjorde det han äskade in i det sista.
Det finns inga ord.
R.I.P Major Tom.

Så fel det kan bli

Jaa..ni vet att jag skulle hela vägen till kalmar för att tävla eller hur? Vi åkte lördag em, för att vara där i god tid, skritta hästarna en stund, knoppa de, linda osv.. Men när vi väl kommer dit, så ser vi inga funktionärer i omgivningen, inga skyltar för uppstallning, då tänkte jag " Men Gud vad konstigt, de var ju så välorganiserade förra året.." då går vi till sekretariatet, och när vi frågar om uppstallning så tittar de på oss och ser ut som frågetecken.. det är ju ingen tävling i morrn! Och jag blev lite chockad måste jag säga, trodde det var en mardröm eller nåt. Nej, det kunde inte ha verkligen hänt.

Men ja, det var både ponny och häst på lördag. Jag sprang ut och grät och grät och grät. Fan, nästan 4 timmars resa, för mina hästar, mamma så körde, all förberedelse och pengarna för tävlingen, uppstallningen och B&B.. Fick panik! När jag började tänka på hur detta hade kunnat hända, så förstod jag. Det var för att de hade 4 ponny klasser och 2 häst klasser, och jag var helt inställd på att de hade delat på ponny och häst, lördag och söndag. För att så brukade vara! Men så jäkla dumt av mig.

Igår mådde jag skit får jag säga, men redan imorse var det bättre, jag insåg att det finns så mycket värre som kan hända i livet, detta var ingenting om man jämför!

Dessutom har jag världens bästa mamma som försökte muntra upp mig igår, hon hittade det positiva i det som blev så himla fel. Och jag älskar henne så jätte mycket för det, för att hon alltid finns.
Sen vill jag tacka så jätte mycket Uddens funktionärer som bjöd på uppstallningen och lät oss terräng träna på deras fina terräng bana.

Mamma red Lesino och hoppade lite terräng hinder för första gången, hon tyckte det var skitkul ;)
Ior var ganska duktig, fjantade sig lite när det gällde vattnet, men då var det som en kombination före vattnet med ett nedhopp, så lite för tidigt för honom att hoppa sånt, men tillslut med lite draghjälp gick det utmärkt! Resten var han faktiskt duktig, hoppade graven utan problem osv. Sen satt jag på Lesi en kort stund, hoppade spetsen, trappan, en stor stock och koffien. Han var klockren!

Sen så åkte vi därifrån och stannade i Växjö och hälsade på min kusin Caroline. Det var jätte mysigt! Strålande väder, hästarna fick gå ut i en hage och göttade sig. De har varit så lugna och duktiga hela tiden!!

Japp så det är lite om en misslyckad helg som tillslut blev bra!
Kan säga att jag aldrig mer kommer att missa något liknande. Man lär sig av sina misstag!

Jag och mamma hade en jätte mysig helg, trots allt!

Shoppa

Ska iväg och kolla på lite jackor nu, har tyvärr ingen bra stalljacka i nuläget, men det ska vi ändra på! Öppen för förslag, men har en Kingsland jag tänkte pröva idag... :)


Stackars Cristina...

Hon är nu på hemväg, för tävlingen var igår... Lite skrattretande nästan, och jag förstår Cristina som blev lite arg kort sagt, och sjukt besviken. Men de har nu på morgonen fått träna på banan och haft det ganska bra med tanke på omständigheterna.

Mer får hon berätta när hon är hemma :)

Härlig morgon!

Vad har ni hunnit med ännu idag då? :)

Gick ut till stallet strax innan åtta, fodrade och släppte ut. Sen kom Sara så vi släppte Nomy lite på banan, säkerligen skönt att få röra lite på sig. Våra hagar är skit rent ut sagt just nu. Vi har inte hunnit göra ordentliga grushagar, och nu är det lite sent, synd, då det kommer ett föl snart!

Har i varje fall även ockat så gott som hela stallet och rastat alla hundar i omgångar. Sen bar det av in för frukost. Sen dess har jag varit inne, lite drygt en timme nu. Ska snart ringa Cristina och fortsätta städa mitt rum som är huvudgörat idag. Kan inte ens packa in ett enda klädesplagg i mina garderober, de är så fulla... Haha!

Senare ska jag motionera Tsunami lite lätt, kanske bara låta henne skritta en sväng eller ngt sådant, ingenting tufft idag i varje fall. :)


"Grisen" och Gunvald i höstas :) Grisen är vår veterinärs hund som vi passade ett tag :)


Lång dag! (och inlägg)

Åter igen en dag utan att jag uppdaterat, och jag är verkligen ledsen för det. Idag har jag i varje fall hunnit med en hel del! :)

Jag började dagen med att släppa ut hästarna och fixa stallet, innan jag gick in och åt frukost. När frukosten var uppäten och jag piggare så bar det ut för att jobba med Campari. Blev först massa borstning och klippning utav svans och öron, imorgon ska jag börja rycka den där hemska manen samt klippa lite manar på hästarna i allmänhet. Sen testade vi bett i munnen igen. Oj vad man kan tugga på det! Haha, ett novabett är det i varje fall jag använder. Ett novabett är en rakt silikonbett som är väldigt skonsamt för munnen. Sen drog jag över nackstycket och fäste käkremmen - ingen nosgrimma!

Sen drog jag på grimman och stack ut på banan. Blev många lydnadsövningar och sen åkte tränset av och hon fick springa lös. Hon sprang som en liten tok! Men det märktes att hon tyckte det var härligt att slippa leran i hagarna och bara kunna bralla fritt.

Vi avslutade med att springa med en gjord runt magen (elastisk gjord till täcken) och jag hoppade även lite bredvid henne för att vänja henne vid det till insittningen. Inga problem alls. Sist blev det en ordentlig avsvampning och ut i hagen igen!

Nästa häst på tur var Alice, som fick borstas och löshoppa lite. Hade mest en bom framme, vi hängnade inte ens in, så det var inte seriöst så. Haha! Men kul tycker hon att det är, det är bara så synd att hon inte riktigt kan det där med en bra teknik... ;) Men, men, hon är sin moder upp i dagen! Riktigt snygg, bra steg, men tyvärr alldeles för liten. Kommer nog knappt att nå 155 cm i mkh.

Sen drog jag och Michael iväg och åt (kebab, mums!) och när jag kom hem bar det iväg med mamma istället för att handla. Ska snart göra mig en sallad utav det vi handlade, också gott, och kompenserar kebaben lite om man säger så... haha!

Var tillbaka hemma runt fyra kanske, och astt på Tsunami innan klockan var fem. Jobbade mest lösgörande, hon var riktigt loj efter resan. Men imorgon blir det bara att skritta ut en sväng tror jag, hoppas att det är tillräckligt torrt för det bara! :)

Lite om min dag, ska nu ut och ta in Norpan och Gunvald (två av våra hundar) samt fixa det sista i stallet. Sen blir det att göra lite sallad och faktiskt skriva lite inlägg innan jag ska sova. Nice! Måste även säga att jag är grymt imponerad om ni orkade läsa hela texten! ;)







Lite bilder kopierade frn fb på mig och Kungen då min dator laggade vid uppladdningen, nej jag var inte så fet vid den tiden, bilderna blev lite stygga när jag krympte dem ;O


Nu kör vi!

Nu är allt packat och klart!
Ska snart lasta hästisarna och sen kör vi mot Kalmar! Det är bara jag, mamma, Lesino och Ior som åker, så det kommer nog att bli riktigt mysigt:) Vi ska bo på en jätte mysig B&B, där vi bodde förra året.
Startar dressyren kl 8:18 på Ior, han debuterar på fälttävlans banorna! Debutant är klassen, så klart. Håll tummarna för oss! :))
Lesino har start 10:09, hoppas på en bra dressyr, lite bättre kritik iaf!
Tyvärr har jag ingen möjlighet att uppdatera, men Fanny ska få veta allt live, så hon kommer att skriva på bloggen, för de som är intresserade ;)
Japp nu väntar 4 timmars resa ca.
Lesino i lastbilen när vi åkte till Rom, på Italienska Mästerskapen. Då var det 7 timmar resa..

Udda

Udda, men lite roliga grejer tycker jag! Kunde lätt kunna tänka mig att ha typ grimman, några lindor och säkert schabraket med! haha Så gulliga;)

God Morgon!

God Morgon bloggen!
Kl är 07:30 och jag ska snart ut och rida första hästen ;) Måste rida hästarna så pass tidigt för att jag måste fortfarande putsa 2 sadlar, 2-3 träns, delvis packa, delvis bada häst och fläta! Oopsi, hann inte riktigt med allt igår :/
Vi planerar att åka mellan 13-14, så jag måste sätta igång. Har ända några timmar att sova i bilen, och jag sover så himla bra i bilen:D
Känner ni igen Lesino? :D

Träningen igår.. :)

Hopptränade på på Fjellare igår, under lektionstid. Valde att hoppa Tsunami istället för en skolhäst, så att hon fick hoppa även om det inte blev någon Johanträning. Istället fick jag hoppa för Peppe!

Vi var bara fem stycken på lektionen, och det var bara jag på privathäst. Eftersom att Tsunami vilade igår så linade jag henne lite innan lektionen, och hon hoppade runt en hel del utan hinder kan man ju säga, hehe. Men det var ju skönt, för då blir hon alltid lite mildare att rida. Dock hade jag gramanen på i uppvärmningen. Tack vare gramanen kan jag reglera henne i galoppfattningarna, så att hon inte sparkar någon bakom. Men det var ju tur att vi hade hela stora (80m x 22m), så det var ju inte trångt för henne.

Dock vill hon  inte alltid gärna gå fram till handen, så det var vad vi jobbade på, ordentliga längningar fram till handen, korta och volta, sen samma procedur igen. Tillslut gick hon fram bättre, men fortfarande inte dit jag ville ha henne.

Sen till hoppningen, då var gramanen av. Vi började med en hel del jobb över 5½an, vilket är en travbom fram till ett räcke, sedan 5,5 m fram till en oxer. Vanlig övning för unghästar som jag och Tsunami är väldigt vana vid och nästan experter på! ;) haha... Ingen höjdhoppning, utan oxern kanske låg på 1m som max.

Sen skulle vi hoppa lite linje. Det var ett räcke, tre galoppsprång till en brytpunkt, två galoppsprång fram till en oxer. Man red alltså ett relaterat avstånd på 21 m, och vi skulle rida på fem galoppsprång. Första gången tog Tsunami det på 7 - 8 st! Men sen lossnade det på, hon spelade ut rätt ordentligt några gånger innan hindret, mest studsade omkring, men väl över hindret skötte hon sig! :) Hoppade inte högre än kanske 1m - 1.05 m.

Jag fick tyvärr inga bilder från lektionen, men ni får nöja er med detta ;) Haha!





Gamla bilder, sorry för det. Men har tillgång till min gamla hårddisk, så imorgon får ni massor utav ovisade bilder!! :D


Dagens Shopping

Var på Hööks med mamma i morse, vi köpte en hel del ;)
Bland annat, 2 par helskodda ridbyxor i microfiber. I färg Latte och Grafitgrå. (De kändes faktiskt jätte sköna, nästan som Pikeur!)

En piké tröja.
2 grimmor
& grimskaft.
Ett brunt, billigt, träns.
2 par gummi-läder tyglar.
Det var väl det vi köpte idag..

Hemma ♥

Äntligen är jag installerad hemma! Just nu har jag ätit lite efter resan (stuvade makaroner och falukorv, gott ^^) samtidigt som jag väntar på vår hovslagare Jörgen. Tsunami lyckades ju såklart slänga av sig höger framsko på hoppträningen igår, och Palle var tyvärr inte kvar i stallet och kunde slå på den.. :(

Vi har burit in nästan allt från bil och transport, fast har endel kvar, orkar bara inte just nu, haha!

Jag saknar redan alla underbara Plönningemänniskor! ♥

Innan jag gick upp till huset fick sig Campari en ordentlig borst, oj vad den hästen fäller! Haha, men det var bara bra, då kom vi direkt igång med vårat arbete. Ska ju rida in henne i sommar med hjälp av min syster. Dock får Erica ta Alice, som är Viljas dotter och exakt lika galen... ;) Så idag har Campari haft ett novabett och nackstycke på sig! Duktig liten häst det där. Dock liiite feg, haha! ;)

Men nu ska jag förbereda lite inlägg och sen börja bära in mer saker. Ha det! :)


Detta kommer saknas!


Snabb uppdate

Har inte gjort så mycket mer än att jag har handlat med mamma och shoppat på Hööks.
Nu ska jag, mamma och Anna ta en mysig runda i det fina vädret. Sen ska jag till en granne och jobba med hennes 2 åring:) Sen ska jag packa, packa, packa!
Hörs senare!

Oh my God, Oh my God..

. . P Å S K L O V  ! Can you believe it?
Så himla skönt, så jag kan knappt förstå det! Nu en vecka lov, tävlingar för hela slanten, lördag den 23 flyttar jag till Skåne Land! Där ska jag 5 veckor praktik, sen kommer jag tillbaka hem, går totalt 7 dagar i skolan och sen är fan SOMMARLOV! Kan ni fatta det? För att det kan inte jag.. :O
Det är nämligen så att jag ska praktisera hos Jan Jönsson, Fredrik Jönsson och Piia Pantsu. Jag tror att det kommer att bli så himla kul! Har ingen aning av om jag kommer att få rida, hur mkt osv.. Men jag är helt säker att jag kommer att få lära mig en hel del;)
Piia&Cool In
Fredrik Jönsson
Jan Jönsson
Det enda som är lite sorgligt är att jag kommer inte att träffa min galna flickor på 6 veckor! Galet vad jag kommer att sakna de :(
Det är nog så när man går på internat skola, man träffas varje dag och tänker inte på att dina närmsta vänner bor t.ex i Värmland, där renarna finns ! haha
En stor kram till Fanny, Mattis, Linnea och Fiffy <3

På hemväg

Är på väg hem just nu och har inte hunnit förbereda några inlägg tyvärr... Men Cristina får underhålla er under dagen så får ni höra massor om gårdagens hoppträning imorgon! :D


My Star <3


Torsdag 14 april

Nyss kommit in, har varit och terrängtränat med Ior i Hermanstorp. Han var super! Vilken skillnad från förra året:O

I början tittade han till lite försiktigt, och hoppade med stora runda språng. Han hoppade graven utan att krångla, vilket var ett problem förra året. Men nej i år var det ingen fara;) Han sprang åt sidan när vi skulle hoppa husen, men då hade jag inte ramat in honom ordentligt, när jag var noggrann, så hoppade han. Sen fick vi lite problem vid en rishäck som hade en grav precis framför, han fjantade sig ganska mycket, en gång så flydde han genom att gå på ett trä, ni kan tänka er så mysigt det blev för mig :/ Men sen fixa det vi till det, red med mycket mer kontroll och lät honom inte flytta nån bog, nu skulle han vara spikrak!

Efter det började han slappna av, jätte fin var han! Hoppade koffien, en annan rishäck, smalhinder, ett jätte brett bord, banken, vatten, stock-vatten.. Han var tom duktig i vattnet ! Helt otroligt :D

Är verkligen super mega nöjd med honom!
:)

Så fort jag kom hem gjorde jag i ordning Leso, red honom på det nya äggbettet, gick bra. Han fick hoppa lite idag, koncentrerade mig på att ha alltid balans och kontroll. Red lite volter efter hinderna osv. Där emellan tog jag lite trav övningar, på det sättet fick jag en bra framåtbjudning och stöd på bettet. Duktig kille :)

Nu ska jag CHILLAAA, duscha, äta med familjen och sen förbereda massa bilder ni kommer att få se ikväll från träningen.



Jag&Leso, på vår sista tävling i Italien, vann klassen.:)

Nyss hemkommen

Idag har jag packat i stallet! Oj, oj, OJ vad mycket saker jag har! Det är ju helt sick! ^^ Såg även att jag tagit med massa som jag inte använt när jag varit här. hehe...

Igen kommer det blir lite dålig uppdatering från min sida, idag och imorgon. Idag ska jag packa och umgås med min mamma, och imorgon ska jag sitta i en bil hela dagen!

Uppdaterar mer sen! :)


2 prov to go!

Ok, nu har jag skrivit 2 prov i ridteori och stallskötsel. Gick väl okej ;)
Nu är det BKK och sen traktorprov som gäller.

Kl 14:00 blire terrängträning för Johan! Tagga,tagga,tagga! :D Det är lille Ior som ska få träna, för första gången för säsongen, vi får se hur det går, men jag är taggad till tusen :)










Tsunamis stam

Har suttit och kollat runt lite och har funnit några bilder på hingstar ur Tsunamis stam. Det är då hingstar ur Cardentos stam då det är grymt svårt att hitta bilder på fullbloden i hennes stam, även om jag jobbar på det...


Tsuami sommarbete 2009



Cardento


Capitol I f.1975


Capitano f.1968


Corporal f. 1963


Cottage Son xx f.1944


Ladykiller xx f. 1961


Säger som Fanny...

...PLUGG, PLUGG, PLUGG!

Men först en varm dusch, lite massage stol (ibland får jag ont i ryggen av att sitta ner på Lesino, han är så jääkla skumpig..), och sen fortsätter jag med plugget. Blöööööööööö

Ior gick bra på dressyrträningen, red mycket öppna-volt-öppna. I galoppen fick jag rida en diagonal och sen lite förvänd på spåret, det gick bra men fasen va jag fick rida ihop honom! Det var rätt så jobbigt kan jag säga, men tillslut fick jag en härlig känsla, och ville egentligen bara sitta på och rida vidare! Men vi var klara med träningen, hästarna hade gått bra. Det är så roligt när hästarna utvecklar sig! :)

 



Hiss!



Gillar deras utbud utav Glen Gordon produkter samt möjligheten att sätta ihop egendesignade schabrak och huvor från Equality Line! :)

Pluggar som jag vet inte vad...

Just nu pluggar även jag inför flertalet prov imorgon. Jag packar samtidigt då jag åker hem på fredag! Det ska bli så skönt, riktigt härligt och efterlängtat.

Hemma blir det påbörjning utav jobb med unghästarna. Ska börja vänja dem vid sadel och träns samt att ledas med detta. Eftersom att jag bara är hemma en vecka hinner jag såklart inte med så mycket, men det är alltid bra att börja! Jag kommer sedan komma hem endel helger och Sara, som har häst hos oss, kommer förhoppningsvis fortsätta arbetet.

Om jag inte opererar knät har jag Campari, e. Cartier, ue. Eighty Eight Keys xx f. 08 som inridningshäst! Exciting! :)


Step Lovely, avelssto f. 03 e. Landlord ue. Step Together xx Ej dräktig iår


What are words

Efter en heldag i skåneland ska jag nu bege mig till stallet! :) Jag lovar att uppdatera mer om dagen när jag kommer hem från stallet, Tsunami vilar, så blir ganska snart skulle jag tro... See ya! :D

Varning för dålig uppdatering

Nu har jag en timme på mig för att plugga inför 3 prov. Duktig jag är med planeringen asså ;)

Vi har varit på studiebesök hela dagen, kul att se fina anläggningar, hästar osv..

Kl 18:45 ska jag träna för Caroline, Ior på tur denna gång. Lesino får ingen dressyrträning denna vecka, jag tyckte han var trevlig i helgen, ska rida honom ordentligt efter träningen. Så det blir en sen kväll för min del, antar jag.

Nu måste jag verkligen sätta igång, see yaa


Jag & Kid Curry.
Curry var min fina D-ponny jag hade på foder i Italien.
Bilden är från våren '06, fälttävlanstävling.

Studieresa

Just nu är vi på studieresa, vi ska besöka ett travstall samt Lina Holmström & Fredrik Linell. Ni får ursäkta att vi har lite kass update under tiden ;) Hemma är vi igen runt 16 - 17.00 någon gång.




Fredrik Linell


Dressyrträning

Jag och Tsunami tränade dressyr för Sjaunja idag. Hade tyvärr ingen som kunde fota eller filma, så ni får nöja er med att jag berättar istället. ;) 

Vi jobbade mycket övergångar och skolor. Först stämde vi av med gramanen, gjorde riktigt samlade galoppfattningar, och testade henne lite. Faktum är att hon bara sparkade bakut ett fåtal gånger, och när jag röt på henne och böjde igenom henne gav hon sig. På slutet var det knappt några protester alls! Sedan släpptes gramanen så att jag bara hade den som livlina resten utav passet.

Vi gick sedan över till skänkelvikningar på hörnlinjerna. Hon har haft väldigt svårt för skänkelvikning undan höger skänkel, men det hade släppt idag. Det var bara och rida igenom en ordentlig skänkelvikning, med tydliga hjälper så flöt hon på i en jämn takt och med ett bra flyt. Detta är jättehärligt när vi övat lite smått i en månad, och först nu har det släppt! Haha, men man blir så glad! :D
Vi lade sedan till fattningar i slutet av varje skänkelvikning, så att hon fick hjälp med att samla sig och sätta under sig, och det gick suuuuper!! ^^


Idag gick vi även in på två nya rörelser för Tsunamis del! Hon fick för första gången testa att gå in i öppna i trav. Förvånande nog så gjorde hon det skitbra! Lite vingligt såklart, men helt rätt tänk! :) Blir så glad efter sådana här pass. Kuuuwl!
Vi övade sedan framdelsvändningar, men inte alls centrerade, utan bara tänket att flytta bakdelen runt framdelen. Även detta gick helt klockrent! Vilken häst jag har! :D ♥ ♥


Diss

En stor fet diss till 3 Kundtjänst !


Lesino Z stamtavla

I passet står det att Lesino är född i Luxemburg, ras Zangershiede, född 1 Juli 1994.

Hans pappa Lauriston
Lauriston han är född 1986. Vann championatet för 6 åriga hästar i Tyskand '92, "with the record score of 9.7 for style and scope. Bred by Paul Schockemohle".
Under namnet Bolvorm’s Lauriston fortsatt han hans Nationell och Internationell karriär, riden av Jos Lansink och Ben Schroder. Han vann i Modena (där jag kommer ifrån..!) och Waterloo.
Lauriston fick 10 avkommor på internationellt nivå, från hans första betäckning. Bland annat Catapult (Billy Twomey och Michael Whitaker) och Promise Me Ian Miller’s OS häst i Athen 2004.
Lauristons pappa, Latus I är halvbror till Capitol I och Capitol II och helbror till Latus II.

click to enlarge Latus I.

 

 

Landgraf I, Latus I far, är efter den kända fullbloden Ladykiller xx

 

"The Stallion of the Century"





LADYKILLER xx
Fullblod
1961
164 cm




Lesinos mamma heter Sesina, efter Sandro Z.
Sandro Z var en omtyckt hingst, vad jag har förstått. Han är pappa till Sandro Boy till ex.
 
Sandro Z                                                   Sandro Boy

Pappa till Sandro är Sacramento Song xx, fullblods hingst som har startat 23 gånger som 2-3 och 4 åring.
Senare blev han stationerad över till Holstein, Tyskland. Han har fått flera avkommer inom hoppning samt dressyr.






Japp, det här var lite om Lesinos stam, det var ju lite spännande för mig oxå eftersom jag hade aldrig gjort något djupt undersökning om hans "släckt".
Hope you'll enjoy!

Mer bilder

Alla bilder är från www.paulinalesek.se.

Det ser så löjligt lågt ut, haha! Ni får även komma ihåg att det är en unghäst, så sprången är inte perfekta, och jag hinner inte alltid med. Men det vet jag!



Haha - Jag sa ju att hon var lite tjafsig mot första hindret ;) Kaninskutt typ?






Haha, ser jättetjock ut på den här bilden <)






Täcka sin häst

Visste du att en oklippt skandinavisk häst kan klara upp till 20 minusgrader utan att frysa? Det gäller såklart inte hästar som varit täckta hela sitt liv och slutat sätta ordenlig vinterpäls, utan det gäller hästar som sätter en ordentlig päls och har tillgång till skydd i form av skjul eller skog/träd.

 Desktop Wallpaper · Gallery · Animals   Winter horse

Men dit jag vill komma är hur vi människor behandlar våra hästar. Vi täcker dem på sommaren, jag vet inte hur ofta jag ser hästar gå med regntäcken på sina beten osv. Täcken som skyddar mot knott/flugor/exem är en sak, men jag menar, kom igen?

Vi börjar täcka hästarna så fort vi själva börjar frysa, först med fodrade regntäcken, sen med täcke under dem och sedan över går vi till vintertäcken etc. Jag säger inte att jag är emot täcken! Men jag är emot att behandla hästarna som små porlinsfigurer som kommer rispas eller spricka vid fel hantering! Tsunami täcker jag ordentligt, speciellt när jag har klippt henne, det ska jag inte säga emot. Jag har ett vintertäcke - 400 gram, men det är också max. Kanske en hals på det, men dubbla täcken, hallå?

Jag kommer ändå från värmland, och har varit med om ganska mycket kallare vintrar än många här nedifrån. Men det betyder inte att jag täcker min häst mer än dem, tvärtom. Jag tycker det är så grymt överdrivet! Först när hästen börjar bli kall under sitt täcke bör man kanske tänka på att byta, eller lägga på ett extra. Men om man vänjer dem från att de är unghästar vid mindre täcken så - voilá!

Täcken främjar ju inte direkt en naturlig miljö för hästen, och att den sedan kan få sådana enorma skav, gör inte det att ni funderar ibland? Nåja, det är erat val...





bilder från Google


Raining

Nu ska jag bege mig ut i regnet, hmm mysigt ! Det betyder mkt regnkläder på, ingen vacker syn alltså! haha
Ska nog bara rida Ior idag, mamma offrade sig för att en sväng med Lesi. Han fick skritta en lååång runda igår, han var trött killen!
Onsdag blir det dressyrträning för Caroline, hoppas på bättre väder då!
Torsdag eller Fredag så blir det terrängträning för Johan, endast med Ior, jag sparar Lesino.
Till helgen drar vi hela vägen till Kalmar ;)
Uppdaterar senare!
OBS: Notera att jag inte ser ett piss, och att hjälm överdragen hade flugit bort ;)

The day after tomorrow

Johanträningen som jag var så superdupertaggad på inför torsdagen är inställd. Kan ju meddela att jag inte blev särskilt glad, speciellt då det är sista gången innan höstterminen. Mamma skulle till och med komma ner och kolla, så skulle vi åka hem på fredagen.

Nåja, kanske kan ha med henne på hoppningen på lektionen på torsdag, om vi har hoppning vill säga. Hoppas!!

Någonting som dremot gjorde mig glad var när vi fick inställt resten utav dagen. Hur skönt är inte det på en skala? Eftermiddagen ska ägnas åt att plugga, och senare blir det dressyrträning för Sjaunja. Vi ska nog fortsätta jobba på fattningarna, eventuellt med en graman till hjälp. Där kom det igen, ja, jag gillar att använda graman. För jag kan rida med min graman, inte min graman! Men det där vet ni vad jag tycker och tänker om, har ju skrivit ett tidigare inlägg om det.

Tills dess ska jag som sagt fortsätta plugga och komma på någinting att blogga om. Vad vill ni läsa om?






Ska tömma mitt rum nu i veckan, så det blir lätt att tömma det sista innan jag slutar efter min APU.. :)


Kerstin

Hemma har vi ett nytillskott för året! Odenhills Ista heter hon, uppfödd utav Gunilla Odenfeldt strax utanför Alunda. Kerstin som hon kallas är nu runt fyra månader gammal, och full utav liv! Hon flyttade hem till oss och vår kennel när hon var 8 veckor, och har nu varit nere och hälsat på hos mig två helger. DEt är så härligt att ha hund här, verkligen! :)

Tänkte ge er lite bilder från nu i helgen då hon var här under tävlingshelgen. ^^














Rolig tips

På denna sida kan du hitta hur mkt procent fullblod är din häst! Gäller ej ponny och varmblod, tror jag.
http://www.paardenfokken.nl/index.php

Dagens vill ha!



Hur sjukt snygga och enkla är in Glen Gordons utrustning? Jag har länge gått och suktat efter dels ett brunt set, men även gärna ett brunt.

Det är inte det vanligaste att man kan matcha med både schabrak, huva, lindor och ländtäcke i samma färger och märke. I varje fall inte vad jag själv märkt utav. Kär i brunt som jag är har jag letat en hel del... Och just därför tycker jag om GG! Har ni sett deras utbud utav brun utrustning? Finns med olika passopaler och nyanser, mysigt! :)



Bilderna är tagna från Google


Something beautiful

Hade bara en lektion idag, så sjukt skönt! :D Hade bara en ergonomilektion som avslutades med två prov, ett i hästhållning och hästens utbildning. Lektionen höll kanske på i 2 timmar? Började dock dagen med mentorstid vid elva, sen lunch följt utav lektion.

Nu blir det snart till stallet och rida, har redan mockat och fixat allting, så räknar med att vara hemma i god tid sen så jag kan förbereda många inlägg här och även plugga. Kanske även hinna med att gymma lite? :)

Men hinner inte sitta här just nu, men uppdaterar ordentligt senare! :D


Novabett

Använder ju detta bett till Tsunami, då det är väldigt skonsamt. Det är helt i silikon och väldigt böjbart. Kanterna är något tjockare och smalnar av mot mitten. (19 mm på kanterna och närmare 10mm mot mitten)

Vanligt är att man använder detta bett på unghästar då det främjar en kontakt med bettet då det är så milt samt är ok att tugga/suga på. Raka bett är skonsamma mot hästar som är känsliga i munnen eller har en låg gom. Tsunami är ganska extrem och får gärna sår utav andra bett, men detta har hon inga problem med, och jag gillar det skarpt! :)

Ett stort plus är även att det aldrig blir kallt, inte ens på vintern. Ett minus är att hästarna kan skava upp kanterna på det om de biter på bettet eller inte har kontrollerade tänder på ett tag. 


Cassidy Boy



Christ
   DE 431316503605
Competent Compliment v. Calypso II
Gescha v. Glückspilz
Paloma Picard v. Pik Koenig
Dalia v. Daimyo xx
Donna Daria
H  DE 331316542198
Don Bosco Donnerhall v. Donnerwetter
Ramina v. Ramiro
Granalu Grand Cru v. Grand Garcon
Analu v. Argentan

Ovanstående föl var det dyraste fölet sålt till Sverige på elitauktionen anordnad utav hannoveranerförbundet nu i helgen. Snyggt litet hingstföl va? Född i februari och såldes till Sverige för 45.000 €.

Tågarp 2011-04-10

09:05 körde vi hemifrån, 10:30 ca var vi framme. Redan då var det jätte fint väder, så härligt!
Med lugn och ro, börjar vi besiktiga osv.
Kl 12:34 skulle jag starta dressyren, Lätt klass 2007, i programmet ingår en del förvänd galopp som är det absolut svagaste punkten för Lesino. Han har alltid bara behövt byta galopp i sitt liv, eftersom han var hopphäst så behövde han inte kunna förvänd tänkte de som utbildade honom och jag tills jag kom till Sverige, han kunde tom byta i vartannat, kanske inte rena byten hela vägen, men men..
Japp, men dressyren då: över mina förväntningar så var han riktigt fin och samarbetsvillig! Framåt och tog stöd i bettet. Som jag har nämnt förut, bytte jag bett på honom, ett väldigt tjockt 3-delat bett, och lång (12,5) det går emot Ylvas(tandläkaren) råd, men Lesino funkar faktiskt mkt bättre på det, antagligen för att han är så pass gammal att det är svårt att lära om honom, plus att han har gått bettlöst i 4 år.

Dressyren gick ju bra, tyckte vi! Själv tyckte jag han var trevllig, några missar som t.ex att han var nästan på väg att ramla in i galoppen i mellantraven, men sen balanserade jag upp ordentligt och i slutet blev det en riktig fin lägning. Volten i galopp, förlängd språnglängd, kan jag tycka han lutade innåt, inget han har gjort förut dock. Sen så var jag på väg att rida fel, men korrigerade det. (där fick jag en 3a-.-") Men annars bra liksom. Nä domaren tyckte inte det, jag blev helt sågad. Hon knäckte mig helt seriöst, en stund trodde jag att hon hade sett en annan häst. Vi fick en 5 i lösgjordhet, hon skrev inte lösgjord, understruket. Massa 5or i programmet. Ingen kommentar alls i slutet, det tycker jag är riktigt dåligt av henne, du är super negativ i bedömningen och sen så skriver du inte ens en liten kommentar på vad som ska förbättras?? Fan va dålig du är då.
Tydligen var hon inte så negativ bara mot mig, har hört flera som inte var nöjda med bedömningen.
Men nu ska jag titta på protokollet en gång till och sen bara glömma. Inte ens tänka på vad jag gjorde mindre bra osv, denna gången vill jag bara glömma denna bedömning.

Som tur var, bad jagämta protokollet efter hoppningen, annars hade jag inte ridit bra kan jag säga. Hoppningen gick kanon, en fin felfri runda, med några tittiga hinder. 0 fel inom tiden.


15:34 var min tid för terräng starten, då var det dags att sätta på sig grismössan! Skrittade fram mkt, lagom med trav och galopp. Hoppade lite vanliga hinder på snedden, och två gånger lådorna som fanns framme.
I terrängen var han he fantastisk! En klocka min gubbe<3 Jag gasade på en del, men han har ju inte en fullblodsgalopp om man säger så, men han kämpar på! :) Banan var ganska lätt tyckte jag, men spetsen fanns och några kombinationer. Allt gick super! Optimal tiden var 03:36 min, och vi fick 03:53. Helt okej, han är inte i full super kondition och sen så kan han inte galoppera såå mycket mer än så.


Jag är nöjd med första tävlingen för säsongen, om man bortser från bedömningen är jag nöjd med dressyren, tom!

APU hos Jens



Vecka 17 - 21, ev lite flyttat mor mitten av 17 - mitten av 22, ska jag på APU hos Jens Fredriksson! Han är bosatt vid Strömsholm, och jag tar med mig Tsunami dit och bor hos min syster. Jag är riktigt taggad! Om jag kan få hjälp utav någon med Tsunami, då är helt klart han en av de bättre! (hoppas jag iaf!)

Jag tror inte jag kommer få rida så mycket som alla andra i min klass kommer att få göra på sin APU, men jag känner att jag kommer lära mig minst lika mycket av att bara se när han rider, hjälpa My - hans hästskötare m.m. Jag är så sjukt taggad! Jag vill verkligen det här! ^^



"Jens är och har varit mycket framgångsrik i sin tävlingsverksamhet och ingår bland de ryttare som representerar Sverige i landslagssammanhang. Han har i sitt stall både lovande unghästar och hästar med internationella tävlingsmeriter.

Jens är A-tränare och Sveriges mest framstående unghästutbildare. Bl a är det Jens som varit en av initiativtagarna till Unghästutbildarlinjen som finns på Flyinge. Det är en utbildning som baseras på den s k Flyingemodellen, en modell som avser att skapa ett tydligt system för unghästutbildning med syfte att ta fram framstående sporthästar och skolhästar av god kvalitet. För närvarande är Jens Stallmästare på Strömsholm. Dessutom håller Jens både träningar och clinics över hela Sverige."

Tillbaka!

Nu har min mamma och syster åkt, men mamma kommer tillbaka på torsdag, för på fredag åker vi hem! Det känns så sjukt härligt! :)

Tävlingen då?
90 cm
inledde dagen, och jag startade tidigt, kanske 9.10? Riktigt skönt, för då är underlaget fortfarande bra och man har mycket tid för att kolla på resten utav klassen.
Vi började med att lina henne lite, då hon annars är så spänd när jag sitter upp och gärna går en vända på bakbenen, haha, min lilla knashäst! Sen skrittadde jag fram på lina, innan jag begav mig in på framhoppningen. På framhoppningen körde vi igång i lagom tempo. Dock gik hon igång rätt mycket när de runtom henne började hoppa. Men när vi hoppat fram bar det av ner till hoppningen! :D

Själva banan gick skitbra! Hon var lite stark mellan ettan och tvåan, men sen var hon en klocka! Hoppade ordentligt och fick in rätt antal galoppsprång hela tiden. Duktig heest :)

1m var då andra klassen. Vi bestämde oss först efter den skitfina förstarundan att köra på den ändå! :) Körde på samma koncept i framridningen och framhoppningen.
Inne på banan var hon taggad till tusen. Rev därför två hinder, då jag inte hann få ihop henne utan hon blev lång och flack. Nöjd ändå! :D








Uppdatering

Har spytt 5 gånger sen vi åkte iväg från Tågarp; berättar allt om tävlingen så fort jag har hittat krafterna för att göra det.

Länk till filmerna

http://www.youtube.com/user/CristinaCDC?feature=mhum#p/a/u/0/bcvGHMXH2Gw
http://www.youtube.com/user/CristinaCDC?feature=mhum#p/a/u/1/lPFp0FNwf-M

Tävling för hela slanten!

Cristina är iväg i Tågarp och kör igång fälttävlingssäsongen, och själv har jag debuterat 1m på Tsunami, min stjärna!

Tsunami skötte sig mycket bättre den här gången, vi behövde dock hjälp att ta oss in på själva banan, men sen gick det som på räls! Tänkte berätta lite mer sen, ska spendera några sista timmar med familjen innan de åker, så uppdaterar jag med både bilder och text senare! Ni får ha lite överseende med min frånvaro.. ;)

Dagens vill ha !

Är inte dessa ridstövlar skit snygga??? De är ju väldigt höga, så lite dressyr-aktiga, men jag skulle definitivt använda de i alla 3 grenarna! När mina aktuella stövlar blir helt sönder slitna, så kommer jag nog att prova Ariat Crowne Pro Field Riding Boot.
De kostar 559,95 $, så en hel del :/
Ariat Crowne Pro Field Riding Boot - photo
Eller så kan man fundera på de här ;)
De Niro Boots De Niro Boots, snyggaaa!

 


Hermanstorp Part Two


Betsling

I höstas blev jag och mamma helt revolutionerade när det gäller hästens betsling. Vi var hos Ylva Rubin, som är veterinär och specialiserat sig till hästtandläkare. Hon har forskat på hästens tänder och det med betslingen.
Ylva anser att en frisk hästmun behöver inte behandlas; ibland är det bettfel, trauma eller missbildningar men det vanligaste orsaken till munproblem är användandet av bett. Och det bästa vi kan göra för förebygga bett relaterade skador är variation. Använd helst inte samma bett mer än två dagar.
Själv så tänker jag mycket på det med variation. Jag tänker så här: jag vet att t.ex på onsdagar har jag dressyrträning, och jag vet att hästen går bäst på t.ex tre-delat, då använder jag mig av det bettet just då, och de andra dagarna så rider jag, den ena dagen med rakt sylikon, den andra bittless och den andra rakmetall. Sen, med tiden, så kommer hästen att svara bra på alla olika bett, och bli mer känslig!

"En vanlig missuppfattning är att man, framförallt på den unga hästen, måste spänna upp bettet högt i munnen så de inte "lär" sig att lägga tungan över bettet. Det finns ingen häst i världen som vill ha tungan över bettet. Det ser man ganska enkelt om man undersöker hur anatomin ser ut i munhålan. Under tungan finns lanerna, den tandlösa benkam som löper mellan framtänder och ev canintänder till kindtänderna. Denna benkam täcks, som allt ben i kroppen, av den mycket väl innerverade benhinnan samt en tunn och känslig slemhinna. Minsta tryck eller det lättaste slag kommer utlösa smärta och benhinnereaktion. I värre fall kanske slemhinnan går sönder och öppnar väg för bakterier som med lite otur orsakar benröta och i värsta fall benavstötning. Trots detta händer det att hästar får tungan på fel sida om bettet. En orsak kan vara att bettet ligger för högt i munnen. I samband med tandväxling och tandframbrott är tänderna extra känsliga. Läggs det då tryck av metall på en känslig tand framkallar detta sensationer av något slag. Försöker hästen då trycka bort bettet med tungan är det lätt hänt att tungan av misstag glider över."

(Ur http://www.lundens.com/Hästtandvård/Litetankaromhästenständer.aspx)

Så om ni har förstått nåt av dessa fina ord, ska bettet var mycket längre ner än vad vi är vana att se och tro. Mungiporna ska knappt rynkas.


En annan mycket vanlig sak är alldeles för långa bett. Jag, som många andra, hade storlek 12,5 på mina hästar, men egentligen har båda 10,5 ! Jag vet, det låter sjukt för den som inte är van att se, men bara man mäter hästen mun så blir det så. Bettet ska inte sticka ut, det stöter upp i gommen, varje gång man tar tag i tygeln. (två delat bett är inte bra).

Nosgrimma ska finnas för att stabilisera bettet, inte för att stänga munnen!

Något annat att tänka på är fodret man ger till hästarna. Pellets t.ex är mycket svårare för hästar att bita ner, så i det långa loppet, när hästen blir äldre, så kommer den att få problem med tänderna. Ett tips är att använda sig av havre-kross, eller t.ex blöta pelletsen så att den blir mjuk.

När jag och mamma träffade Ylva, så förändrade vi vår tänk när det gäller betsling och fodring. Vi har följt Ylvas råd, och det har resulterat med finare munnar och ingen dålig sannvete ;)

(Ps: Nu menar jag inte att om man använder korta bett osv, att man inte kan skada hästen, för att mycket gäller på ryttarens händer...!)

Ylva.
Rekommenderar att gå in och läsa mer på hennes hemsida: www.lundens.com

Underbar dag!

Idag blir det uteritt med Tsunami, min kära syster ska få rida! :) Till sällskap lånar jag Tsunamis hagkompis, French Hood, som tidigare gått upp till 150 hoppning, verkar hur snäll och trevlig som helst!

Vi får även med oss Heidi och Linnea ut :D Heidi på hennes Imperio, och Linnea på Fair Lady. vi ska utnyttja det sjukt fina vädret för att motionera hästarna ute i terrängen och själva få oss lite sol. Mysigt värre ju! :D

Senare blir det bad utav Tsunami och förberedning utav allting till imorgon! Det följs nog upp utav kinaresturang, som jag sa igår.

Vad har ni för er idag då?


Nu sätter vi igång ;)

Har nyss ätit, ska ut till hästarna nu. Var i stan med mamma i morse, handlade, hämtade mina stövlar (bytte kedjan) och skaffade lite mer information om abonnemang för Iphone 3GS. Bryr mig inte om det är 3 eller 4, men skulle gärna vilja ha en smartphone med bra surf osv. Och det skulle nog gå att fixa :D
Tänkte tömköra Lesino med det smala 3-delat bettet, det bettet som han inte går ärligt fram till. Tömkörning är väldigt bra, för att där jobbar de bra och utan ryttare som kan störa på ryggen.
Ior får sig ett dressyrpass idag, med det nya äggbettet, får se vad han tycker om den.
Packade en hel del igår, så det så är kvar att göra är att putsa dressyrsadeln..
Det är så vackert väder ute, tänker inte slösa tid på att sitta framför datorn hela dagen ;)

Lite Shopping

Köpte ett tre-delat äggbett, storlek 105 mm. Ska testa det på Ior idag.
Hästgodis Banan - WH3908003
Hästgodis! Hoppas att Lesino förtjänar sig mycket av det i morrn ;)
Smak: banan.
Hingstkalendern 2010.
Övrigt | Hingstkalendern 2011Hingstkalendern 2011.
Det var vår dressyrtränare som tipsade att börja samla hingstkalenderna!
De har köpt varje år, sen 1968 typ ! Crazy :D

Idag kommer familjen!

Idag kommer min mamma och syster hit! :D Jag har förhoppningsvis gått upp när detta inlägg publicerats, slängt i lite tvätt och börjat packa saker att skicka med dem hem imorgon. Myyysigt!

Jag och Erica ska rida ut lite senare, antingen om hon tar Tsunami och jag skolhäst eller tvärtom. Vill att hon ska få veta lite hur Tsunami är när jag rider ut så att hon kan tipsa mig om hur jag ska göra, som alltid när jag får problem med hästarna! ;) Det är riktigt skönt med en syster som gått igenom allt man själv går igenom och är så välutbildad som hon är. :)

Vi ska förbereda allting inför morgondagens tävling och försöka ta oss in till Halmstad och äta kinamat på vår favoritresturang. Sjukt mysigt! Känner jag mig själv rätt blir det en kycklingrätt för min del... Haha!


Jag och min syster, är vi lika? ;)


För att idag är det ingen vanlig dag..

...FÖR ATT DET ÄR MATTISs FÖDELSEDAG, HURRA, HURRA, HURRA!
Grattis vår lilla stora Mattis! Puss på dig vår vän <3






Cristina, Mattis och Fanny på bild :)

Hermanstorp Part One

Japp, det är så att jag glömde sladden till den stora kamran hos Fanny..så ni får helt enkelt se bilderna om några dagar :/
MEN, vi hade med oss den lilla kamran oxå, för att ta några video, så det blir några få bilder ändå ;)
OBS: varnar för kassa bilder..






Avd B - inom hoppningen

Till och med det att din häst eller ponny fyller 7 år får du i hästhoppning starta avdelning B. Avdelning B är då en bana som inte inehåller någon omhoppning, och brukar vara samma bana som de använder i grundomgången för avdelning A. Bedömningen är alltså A, enbart en grundomgång.

Du får från det året din häst eller ponny fyller fyra börja tävla i hoppning. Innan dess får inte hästen startas.
♦ På en fyraårig häst får du starta  upp till 1m, på ponny motsvarar det LC.
♦ På en femårig häst får du starta  upp till 1,30 m, på ponny motsvarar det MSV B.
♦ På en fexårig häst får du starta  upp till 1,40 m, på ponny motsvarar det MSV A.
♦ Hästar och ponnyer som är 7 och äldre får starta klasser som SM, NM & EM.

Kvalificering
♦ Hästar och ponnyer som är 4 - 5 år gamla får enbart starta avdelning B, oavsett antalet felfria rundor.
♦ Hästar och ponnyer som är 6 år gamla får starta avdelning A om de kvalat in på minst lokal nivå och samma höjd med minst två felfria rundor. Detta under samma år som hästen fyller 6, alltså inte på äldre meriter.
♦ Hästar och ponnyer som är 7 år gamla behöver inte kvalificera sig för att få starta avdelning A.

Ponnyryttare över 18 år får starta ponnyer, även om de är över 8 år gamla, i avdelning B. De får även starta ungponnyer i avdelning B samt på championat osv. Även hästar som överstigit 8 år får starta avdelning B.

För att läsa mer om avdelning B hänvisar jag till TR, eller också frågar ni här! Fanny har tävlat en hel del unghästklasser, mest på ponny, men nu även startat storhäst och är ganska väl insatt i ämnet.


Fanny och Tsunami Girl, Tsunamis tävlingsdebut. Våren - 11


Fanny och Wild Card, ponny kat C, f. 06 LC - avd B. Hösten -10


Fanny och Bess, kat D, f. 07. Hösten - 10


Holala

Detta är Animos vår-sommar nya kollektion. Färgen heter "Lavanda", men finns i många andra färger. Tyckte den var lite annorlunda, man sticker ut ganska mycket, utan att vara..för mycket liksom. Finns för "endast" 4.129,00 kr ;)
Lafitte_1 Lafitte_1

Årets första terrängträning!!!

Årets första terrängträning i halvstorm..NIIICE!! Man blåste seriöst bort, lite obehagligt ibland :S
Men Lesino var en klocka, han älskar det här helt enkelt!
Vi började med några enkla terränghinder, några linjer, grav osv.. Sedan började vi rida lite högre och svårare hinder. Mot slutet fick jag&Lesi hoppa en rätt svår kort bana. Det var säkert * hinder, och Lesi var klockren. Mamma filmade, ska försöka lägga upp den. Sen lite upphopp osv, tillslut fick vi bara skritta in i vattnet, det var as mycket vatten så vi kunde inte göra annat.
Jag är så nöjd med träningen! Johan verkade väldigt nöjd med oss, vi fick många "tummen upp" (Y) :))))
Ska försöka lägga upp bilder och filmer så fort det går.

Min knäskada

Men vet att jag inte har informerat er om hur jag skadade mitt knä och vad det faktiskt är för skada jag har. Så nu tänkte jag ge er lite fakta om detta! :)

Jag har då (antagligen) haft av mitt främre korsband i mitt vänstra knä.
Första skadan gjorde jag den 14 september, en tisdag, på idrotten. Vi hade redskapsbrännboll, och jag kände mig lika ambitiös som vanligt - hehe... Så redan i början av banan skulle vi hoppa över en bom på kanske 70 cm? Över denna så vrider jag mitt knä lite föör mycket och hela knät knäpper till som i helvete! Men ändå försökte jag fortsätta banan genom, men när jag kom till rockringarna man skulle ta med snabba steg gick det inte längre utan fick gå och sätta mig. Gjorde så sjuuuuuukt ont. Helt ärligt har jag nog aldrig haft så ont (mer än när jag drog upp skadan senare) och hur pinsamt det än kändes så kan jag ju säga att tårarna rann, jävligt irriterande..
Det blev in till Getinge, följt utav röntgen (vilket tog hela **** *** ***** eftermiddagen) och de kunde då inte hitta någonting utan skickade hem mig.
En vecka senare åkte jag till sjukgymnasten Jörgen i Gullbrandstorp, där jag sedan spenderat många dagar för att kolla rörlighet och diskutera skadan. Vi trodde ett tag att det var menisken som rykt då det var samma symtom.

När jullovet kom åkte jag hem till ortopeden Fredrik W (kommer inte riktigt ihåg namnen just nu ^^)  som är specialinriktad på knän, han har bl.a. varit sjukgymnast för FBKs alla lag. :) Här konstaterade vi att jag hade en sträckning utav det främre korsbandet, som jag skulle fortsätta att träna upp. Jag skulle sedan tillbaka i mars/april för återbesök och ev. boka in tid för operation.

Men så kom den där lördagen, 8 januari, som oturen var framme igen. Tsunamis skrittäcke blåste av, och hamnade under henne. Hon fick, väldigt förståeligt, panik och började springa - och bocka som en liten rodeohäst. Dock satt jag kvar, utan större problem faktiskt. :) Jag lyckades få stopp på henne en halv sekund efter några varv, och valde att hoppa av. Tyvärr så började hon galoppera igen när jag var halvvägs av. Detta resulterade i att jag inte kunde landa på mitt friska ben, som jag planerat. Jag landade rakt på det friska knät, så jag slog sönder det lite grann (a) men mest blåmärken och en bula där.. Det andra knät däremot vred jag till - igen. Denna gången gjorde det sjukt ont direkt, och jag kunde faktiskt inte resa mig upp.

På tisdagen åkte vi in till akuten (där vi spenderade ca fem timmar) där knät undersöktes igen. Nu fick jag prata med en annan ortoped, som förklarade att mitt korsband "det är tyvärr off." Vi tömde även min ledkapsel på ca 40 ml blod (motsvarar nästan ½ dl.)

Efter detta har jag fortsatt med min sjukgymnastik i förhoppning att knät ska gå och träna upp tillräckligt mycket så jag slipper operation. Dock vore nog en operation att föredra. Jag ska in på återbesök nu i april, så ska mer bestämmas utefter hur knät ser ut då.

Ett korsband kan inte läkas fast igen - utan man kan fästa det så gott som möjligt med hjälp utav muskler. Med operation sätts det in ett nytt korsband istället.

xoxo


Istadig häst

Idag var Tsunami riktigt irriterande istadig på Johanträningen. Hon var riktigt fin när jag värmde henne, och gjorde allt som hon skulle. Även när vi jobbade över bommar i alla gångarter var hon lugn och fin. Men sen kom det med lite hinder i allt och hon taggade till.

Idag sparkade hon bakut så fort jag la till skänkeln för att driva fram henne till trav eller galopp, och det kändes att hon var riktigt nära att skjuta rygg, eller lägga av ordentliga bocksprång när jag väl fick fram henne. Knashäst!

Efter att jag blev lite irriterad på henne samt hon råkade sparka i väggen tog dock sparkandet slut och jag kunde rida fram henne till bettet för att rida. Det kändes mycket bättre då, även om hon gärna flyter omkring lite. Men vi fick in rätt antal galoppsprång och kom över hondren, det var trots allt det vi skulle jobba på!

Vi avslutade med att hoppa bana, jag och Tsunami på 90 cm. Gick riktigt bra, men jag fick rida för det. Dock är det så kul när man gör rätt, för då säger även Johan detta, då han annars kan verka lite snål på sådant som beröm etc. Då suger man åt sig berömmet som en liten svamp och lever länge på det! ^^

Vi har även beslutat att jag ska stryka mig från 1m klassen i helgen och nöja mig med 90 cm då hon är som hon är helt enkelt, lite väl grön i nuläget och inne i en testperiod.


Mamma<3

Har nyss kommit in från en lång skritt(-trav) tur med världens bästa mamma. Hon har varit borta en vecka och jag har saknat henne jätte mycket! Det kanske låter töntigt, men jag och mamsen har en jättefin relation, hon är som min bästa vän.
Jag vet att det är flera dagar jag inte har skrivit ett vettigt inlägg, men ikväll måste jag mysa med min familj! :D Vi ska äta nu, och sen kolla på film.
För den som är intresserad gick Ior mkt bra idag, det känns att det går framåt för varje dag, vilket är väldigt kul! Hoppade lite, det gick super! Han var lydig och kunde tom korta sig ;)
Lesi fick klättra lite och sen en mysig runda i skogen.


Kategori E?

Frågan är om det kommer att införas en kategori till i vår häsvärld? Kommer kategori E att införas? Vilka skulle faktiskt vilja ha en kategori E?

Det har länge pratats på att det ska införas en kategori E, för hästar mellan ca 148 - 159. De hästarna få ju faktiskt tävla på samma avstånd som de hästarna på ca 175 cm och dylikt. Det skulle ju vara en klar fördel för de små hästarna, att få tävla på jäm,nare villkor och man kan lättare tävla sin häst på 150 cm.

Men borde det inte då införas kategori F och G när vi ändså är igång? Jag menar, det är ju fortfarande stora storleksskillnader på hästarna under kategorin häst. Det blir ju även så mycket jobbigare med mätningar, det kommer bli mer nermätningar, och uppmätningar kanske, för de som vill tävla sin D-ponny som storhäst efter de fyllt 18.

Det blir j även jobbigare på tävlingar, jag tycker redan det tar ganska lång tid på hopptävlingar. Frågan är omde ska tävla på ponnytävlingar eller storhästtävlingarna? Oavsett kommer det bli så mycket mer artbete för arrangörer och mer väntan för ryttarna. Är det värt det?

Ja, jag vet då inte, men det är värt att tänka över i varje fall! :)



Min syster och hennes storhäst som skulle bli i måttet för kat E.


Hejsan alla ** barn... (a)

Vi sitter just nu och ska skriva prov, sen blir det ordentlig update! :D Promise ^^


Tsunamin på Fjellare

Min Tussenami blir bara finare och finare, idag gjorde hon knappt någonting när jag jobbade henne. Jag provocerade henne till och med, kortade upp henne riktigt ordentligt innan galoppfattningarna. Haha, tvärtom, hon typ "okay", och sen gjorde hon vad jag ville. Så nu är jag nöjd med dagen.

Det blir bara en kort update här nu, då läxorna ropar på mig och vi har prov imorgon. Både engelska klassiker, typ Brontë systrarna, Shakespeare, Defoe etc samt traktorprov, 70 frågor.

Men, ha det bra allihopa! :) Så uppdaterar jag bättre imorgon, looovar! :D


Töntigt med terrängdräkt?

Kollar runt och letar efter en terrängdräkt, hamnade på en diskussion på bukefalos, där många skriver att de tycker att det är töntigt med det. De skriver att det är sött om ponnyryttare har det, men inte om storhästryttare har det, att det är oseriöst och töntigt.

Då tänker jag, men om dem tycker att vanlig terrängdräkt är töntig, vad tycker dem om min gris-hjälm överdrag ???? Hahaha

Men allvarligt talat, bara för att jag rider runt med en röd gris med svans och öron, betyder inte att jag inte är seriös när det gäller att satsa och rida felfritt. Jag bär den överdragshjälmen för att jag tycker att terräng momenten är så himla kul, jag är fri att välja något som kan vara rolig, originell eller booooring! Då är det klart att jag väljer gris-mössan!


Dagens ridpass

Trots det äckliga vädret, drog jag ut och red hästarna i regnet.

Först ut var Ior, jag red precis som Jan Schöneman sa, men jobbade lite mer på övergångar och det gav bra resultat; han kändes super mjuk och fin i sidorna, han jobbade mycket med ryggen. Jag kunde känna att jag hade en bra takt, att han var lösgjord och att vi hade en väldigt bra kontakt.
Jag red honom i ett rak silicon bett.

Lesino red jag på ett tjockt tredelat bett. Han gick mycket bra på det! Red mycket halvhalter, så att jag var säker att han skulle vara ärlig fram till bettet. Lesino är faktiskt väldigt liksidig, det är skönt ;)
När jag hade ridit igenom honom ordentligt, fick han trava över en serie sockerbitar, alltså lite gymnastik.

Planerna för i morrn:
- Åka till Slöinge och hoppa Bella, en 5 åring (som har haft föl) som jag har ridit ett par gånger.
-OM jag hinner, rida Ior i paddocken, lite gymnastik hoppning.
-OM jag hinner, rida Lesi i skogen, backar som gälller isf.


Singing in the rain

Nyss slutat, och det är dags att bege sig iväg till stallet. Där blir det lösgörande arbete efter igår och inför morgondagens Johanträning. Jag är så SJUKT taggad! :D Till helgen blir det ju även tävling. 90 och 1m, avd B såklart.

(-1) Fanny LundqvistPlönningeryttarna Tsunami Girl (SWB)Cardento - Mr Eubanks xxSusanne WestergrenAnnica Grääs och Michael Larsen 147

(-2) Fanny LundqvistPlönningeryttarna Tsunami Girl (SWB)Cardento - Mr Eubanks xxSusanne WestergrenAnnica Grääs och Michael Larsen

Jag blev efteranmäld till båda klasserna då tdb krånglade och jag fick anmäla om när jag dubbelkollade mina anmälningar. Men det är bra, för då kan jag värma i lugn och ro utan massa springiga unghästar runtom henne. Wish me luck! :D


Snabb inlägg

Nu har jag tagit stelkrampssprutan, har bytt om och nu ska jag RIDA!
Ska skriva nåt vettigare inlägg senare ikväll..

Ponnyakuten!

Just nu tittar vi på Ponnyakuten, måste ju ses! Haha, vi tycker det är sjukt kul att se dem, endel utav dem är ju så sjukt patetiska, andra sjukt gulliga... :)

Ibland önskar man ju att man var en liten ponnyryttare så att man fick de träningsmöjligheterna de får, man blir ju inte lite avundsjuk? ;)


Dagens vill ha!

Jag vill ha så sjukt mycket just nu, någonting som tyvärr inte kommer hända skulle jag tro. Men ändå!

Dagens vill ha består utav ett pasr chaps utav märket Dyon, vid namn Dyon Original Chaps, för ca 2000 kr.


Kossera kan visst hoppa !

"När föräldrarna till Regina Mayer lät henne förstå - 15 år- att önskan att ha en egen häst skulle inte ha beviljats​​, så gick hon inte bara att tjura i sitt rum. Tvärtom, den dåvarande tonåriga Regina, full av resurser, beslöt sig att använda dem alla, med fantasi och god vilja för sin dröm. Efter ändlösa timmar av träning, med hjälp av smicker och hot, kunde Regina träna kon Luna, utvald från boskapsuppfödning familj. Ekipaget har lyckats producera imponerande resultat. Kon har även lärt sig att hoppa över hinder".


Hur gick det då?

Hur gick träningen egentligen då? Var hon vrekligen så hemsk att hon bara försökte slänga av mig? Nej, såklart inte! Jag skulle inte ens påstå att hon ville slänga av mig, hon inser nog bara inte hur mycket hon är när hon gör saker och ting, haha.

Jag fick rida för att få henne att gå rätt idag iaf. (Tyvärr har jag inte så många bra bilder, då jag glömde att fixa inställningarna innan jag började rida, så ni får nöja er med dem jag fick.) I varje fall så jobbade vi mest med att få henne att tänka framåt, vilket är väldigt viktigt innan man kan börja ställa högre krav på formen. Så först och främst jobbade vi med takten och framåtbjudningen, så jag fick fram en bra kontakt genom tygeln fram till handen. Det blev mycket ut på fyrkantspåret varvat med att gå in på 15 - 22 meters volter. Det blev en helt del övergångar och tempoväxlingar, för att aktivera bakbenen.

På Tsunami börjar man med galopparbetet ganska tidigt, då det är det bästa sättet för henne att värmas upp och framförallt hitta bjudningen och ryggen. Själva galoppen var riktigt fin, men fattningarna - där kom sparkarna! Varje vänsterfattning resulterade i en bakutspark. Det "roligaste" var nog ändå att varje gång blev hon  mer varm i kläderna och sparkade högre. Tokhäst! ♥

Men vi ignorerade sparkarna i början, och fortsatte värma. Efter en paus började vi träna skänkelvikningar, mycket basics, med mycket beröm så fort hon tänker rätt. Undan vänster skänkel är hon klockren, den undan höger vill dock inte samarbeta i början, men lossnar på efter ett tag. När det började flyta på bättre la vi in galoppfattningar i slutet av varje hörnlinje (det var på dem vi tränade skänkelvikningarna) för att få hjälp att få rumpan under henne. Höger gick riktigt bra, men vänster ville bara inte, spark i varje fattning blev det här.

Så vi jobbade tillslut mest i vänster varv, på fyrkantspåret, med fattningar. Ordentligt fram och mycket beröm när hon gjorde rätt. När hon väl satte en fattning gav vi oss!

Jag är riktigt näjd med passet, känns bra att kunna rida igenom problemen, utan att känna sig hotad att ramla av! ;)


Väldigt öppen form här, men precis innan en fattning, där hon gärna slår sig lite fri.


Muppbilder!

Lite bilder från träningen, har tyvärr inte redigerat eller beskurit dem. Fler kommer kanske imorgon! :)









(lite felstegsbild)

Tråkigt väder - Tråkig dag..

Usch vilket väder.. för några år sen trodde jag att vädret kunde inte påverka mitt humör så mkt.. men jag bodde i Italien då !

Grått och trist, blääää ! Idag blev det som sagt ingen ridning; har just kommit hem, nu ska jag sätta igång med pluggandet.. blööööö !

Ska försöka fixa nåt intressant inlägg snart..
Här kommer två bilder från Sardinien..bara för att cheer me up a little ;)

Nyss tränat

Som rubriken lyder har jag nyss dressyrtränat med Tsunami, haha, hon var helt crazy! Skojar inte, hon försökte nog kasta mig till stjärnorna. Ska berätta allt för er, men först blir det duschen. Det blir ett inlägg om hur det gick, och en bildbomb, sen ska jag förbereda lite smått och gott till er! :)


Ridning på schemat

Vi ska snart bege oss till Fjellare, vi ska ha ridlektion och stalltjänst. Inte så pepp på det just nu..
Vi hade en jätte tråkig lektion där jag sov för det mesta, i morse. Sen hade vi ridteori och pratade om hästens utbildning, mycket mer intressant !
Direkt efter skolan så ska Fanny träna dressyr för Sjaunja, och vi säger lycka till ! haha man vet aldrig med Tussen..

Själv ska jag till stan och fixa lite ärende. Tror inte att jag ska rida idag, har lite plugg och tänkte träna istället. Hästarna har ändå fått sträcka ut sig ordentligt igår, och Active Stablen vandrar dem mycket, så behöver inte skritta ut dem, pga mjölksyran.

I morrn ska jag träna för Caroline, dressyr alltså, den här gången bara med Lesino. Ior ska jobba på det som Jan sa i söndags, i en veckan nu.

Fredag blir vår första terrängträning ! Wihooooooo :D


Nemo och Disco tar en lur - i höstas


Bilder

Slänger bara in lite bilder från dagens uteritt, vi ser just nu på film, så blir bara lite kort här. Skriver mer imorgon! Ior (Hollyfield) och Lesino har iaf fått en rejäl genomkörare i backarna och tyckte det var riktigt härligt, vi med. Tsunami myser hemma i boxen, utan att terras utav sin lilla ägare var och varannan minut. haha!


Vi sitter på hästarna här, hehe, seriösa ryttare som inte brukar göra sig fula på bilder annars ;)




nyss galopperat upp för den backen, hästarna älskade att få springa!
Lesino och Fanny

Ior och Cristina


Lame uppdatering idag!

Hinner inte riktigt med att blogga idag, vi har fullt upp. Nyss varit ute och ridit, ett pass på kanske 2½ timme? Sjukt roligt var det iaf med mycket bus och konditionsridning. Mer update får ni ikväll, nu ska vi iväg och äta hos Cristinas morbror och hans fru. Köttgryta med ris tror jag det var på menyn med glass och färska jordgubbar till efterätt - mums! :)

Ni får mycket bättre update med bilder från ridturen så fort vi kommer tillbaka :)


the gangst'as


Chilldag!

Idag är en riktigt härligt slapp dag! Jag har redan gjort klar Tsunami, haft en lektion och slutar efter nästa lektion, klockan 14.15! Härligt värre om jag får säga det själv.

Tsunami blev longerad, för att avbelasta ryggen lite, vill ju inte att hon får tillbaka sina hårsäcksinflammationer hon fick för några veckor sedan. Hon var riktigt fin, trots att vi var på utebanan. Dock var det lite mycket att titta på, enkligt henne iaf. Hon tycker det är jättekul att se hur länge man kan springa det fortaste man på en 15m volt. Haha, jag är alltid rädd att hon ska gå omkull när hon gör så, mitt lilla fullbod. (eller ah, 50% iaf)

Men nu ska jag ut och sno lite citronpaj utav Linnea, vilket jag tycker jag förtjänar då jag gymmade igårkväll! :)


Jan Schöneman = geni

Nu tänkte jag berätta om träningen,samt slänga ut lite bilder :)

Började med att värma upp, han kändes fin faktiskt. När sen lektionen började så hade Jan redan sett vart problemet sitter. Han ville att jag skulle överdrivet böja honom, åt båda hållen, och ha honom i en djup form. Vi jobbade på det i princip hela passet, för att det är så himla viktigt för Ior att vara 100% lösgjord. Jan var säker på att anledningen för att Ior inte bygger muskler i överlinjen har att göra med att han har aldrig varit 100% lösgjord. Detta betyder att han har gått och spänt ryggen och lossat magen, medans igår fick han spänna magmusklerna och slappna av i ryggen.
Jag berättade förJan att vi har länge tränat på övergångar, galopp-trav, men vi har fortfarande problem med dem. Han förklarade med fina ord att allt hänger ihop. Vi red lite övergångar och då skulle jag vara väldigt konsekvent att inte låta honom ramla iväg, böjningen skulle vara kvar både på fattningar och avsaktningar. Det otroliga var att övergångarna fungerade bra !

Ni kommer säkert tro att hittills har jag inte gjort ett skit vettigt på Ior.. Det är nog så.. Men ingen förut hade prickat ut lösningen till Iors problem, och jag har inte kunnat lista ut det själv. Vi har tränat mycket dressyr, som har säkert hjälpt mycket annat, men nu måste jag föstarka grunden till all arbete. Jan tror att så fort han har kommit loss därifrån, så kommer resten rätt så snabbt. Skönt att höra !

Ursäkta kvalitén på bilderna, det var lite fel inställningar.. ;)





Här ser ni hur vi arbetade böjningen genom kroppen.




Här rakställde vi honom väldigt försiktigt, men fortfarande i en låg form. Jan sa att mer än 50% av passen ska han gå i denna formen för att hitta och bygga upp ryggmuskulaturen.


Plönninge just nu

Hejsan Hoppsan !
Jag ska sova över här hos Fanny, Linnea och Victoria i natt. Min lilla hund Lucy är med. I morrn ska vi tidigt till stallet och fixa Tussen, sen vid 11 börjar skolan. När vi slutar följer Fanny med hem till mig. Vi ska se om vi får några bra bilder, kanske ? ;)

Mer om träningen i morrn, och massa bilder !



¨Bild från sommaren 2010, vi är som vi är helt enkelt!!!

Bildbomb















Sitsproblem

Jag ska vara helt ärlig, min sits är kass ibland! Jag har många fördelar, men många nackdelar också, vilka jag jobbar på att vänja av.

Några tydliga brister jag har:

♦ Jag faller gärna in i stolsits i vissa sadlar, andra har jag inga problem alls med. Dels kan jag nog skylla på sadeln (typ Bistros, som jag inte alls passar i, haha) men jag borde bli bättre på att känna när skänkeln slinkler iväg och dra bak den. Skänkel på fel plats bidrar till fel hjälper. Eftersom jag oftast ridder unghästar är det viktigt att jag har en stabil sits som ger rätt hjälper.

♦ Jag har en tendens att svanka. Jag släpper styrkan i magen och svankar. Någonting som är ganska vanligt i allmänhet då vi gärna blir lite lata. Men det måste jobbas med, mycket i gymmet för att stärka bålstabiliteten!

♦ Jag lägger omkull mina händer och tappar då även kontrollen på mina armbågar. För att kunna ge tydliga, men små hjälper behöver man ha händerna rätt. För att hjälpa armbågarna rätt kan man lägga ett spö i armvecken och ha dem bakom ryggen. Kan fota och lägga in någon dag! För att få koll på händerna kan man ta ett hoppspö eller en kvist mellan tummarna, så att man tvingas ha händerna upprätt.

♦ Jag tar ner hälarna för mycket och sliter istället på mina vrister. Detta då jag borde länga lädren istället när jag rider dressyr, vilket även skulle hjälpa min stolsits.

♦ Jag kollar ner. Det påverkar tydligt min sits och ridning. Jag kurar ihop mig mer och och ser inte min väg tydligt. Ser jag inte min väg kan jag inte planera min ridning och allt blir bara slafsigt helt enkelt. Haha!

Det var lite utav mina brister i sitsen, fyra huvudsakliga som jag verkligen jobbar på, och de har förbättrats sjukt mycket, men jag har mycket kvar! Ingen är perfekt, och alla har någonting de måste jobba med. That's it!

Har ni några sitsproblem? Jobbar ni på dem? Vill ni att jag ska lägga ut sitsövningar man kan göra både i vardaglig ridning samt på lina etc för både dressyr och hoppning?



tydlig stolsits när jag red Bistro idag, någonting jag står för att jag behöver arbeta på


Jag och min dressyrtränares ungponny som jag hoppar in, tittar ner, har dock inga riktigt bra bilder på dessa...


Lilla hopphästen ♥

Idag var Tsunami riktigt härlig att rida. Eller ja, hon var mycket mer samarbetsvillig. Kanske hjälpte att rastas av ordentligt igår? Det finns en riktigt fin häst i henne, jag har bara inte funnit knapparna för att få fram denna häst dock. Men någon dag kommer jag väl att finna dem med.

Idag gjorde vi som jag sa lite gymnastikövningar. Som uppvärmning (utöver dressyrarbetet som jag alltid börjar med såklart) jobbade vi över fem travbommar på rakt spår. Efter att hon kändes bra över dem höjde vi upp sista bommen till ca 50 cm, så att serien avslutades med ett litet räcke som tanken är att de inte ska göra så stor sak utav. Om man nu inte är en unghäst vid namn Tsunami då... Haha, ni får se bildbevis på hennes ryck senare, men jag kan ju säga att hon inte ville vad jag ville iaf!

Efter ett bra tags arbete över travbommarna tog vi bort bommarna framför hindret och höjde räcket till lite mer hinder. Kanske 1m - 1,15 m? Någonting sådant kanske, för att känna på formen lite. Det kändes ju sådär får jag erkänna, vi hittade inte alls avstånden och kom i botten HELA tiden! Sjukt irriterande, och inte hjälpte det att rulla ut markbom. Får prata med Johan på torsdag.

Jobbade även en del över studs. Tre studs, kom in i både trav och galopp, hon var en riktig klocka :) ♥

Kort sagt är jag nöjd med henne, hon har mycket kvar, men är riktigt fin ibland, och har sjukt mkt hopp i sig! :)



Bildbomb på henne kommer senare! :D


Träning för Jan Schöneman

Nur laddar vi inför Jans träning ! Sist jag tränade för honom var i slutet av Oktober och jag fick en sån WOOOOW upplevelse ! Hoppas jag får den känslan idag med :D

Snart ska jag ut och fixa Ior. Grejerna är ju tom välputsade, så vi kommer åtminstone att se lite prydliga ut ;)


 Gammal bild på Ior

Dressyrtävling

Red LB:2 i Klippan, riktigt fint runt omkring, bra lugn tävlingsplats.
Jag är inte nöjd med resultatet och med Lesino, han var inte ärligt fram till bettet, men en sak måste jag vara glad för, eller jag är glad för.. Han var mindre tittig än vanligt ! wow :D
Efter första galoppen fick han lite damp och ville galoppera hela tiden, så vid varje övergång fattade han galopp. Där fick vi neddragna poäng. Sen blev han lite spänd här och där och höjde nacken.
Nu till resultatet: 58,667%
Kommentar: Trevlig häst, men går inte ärligt fram på tygel. Försök rida mer fram till bettet så du får stöd på båda tyglarna.
Jag tror att jag kommer att testa ett annat bett på honom. Det tjocka tre-delat han hade i somras. Får se hur det funkar med den.
Här kommer bilderna

Hoppning

Just nu är jag i stallet, rider dressyr på utebanan med Bistro. Vi får väl hoppas att jag sitter kvar hela passet, vi är samma gäng som igår och hästarna är antagligen lika knäppa. Haha!

När jag är färdig med henne hade jag tänkt att gymnastikhoppa Tsunami, en hel del studs och travhoppning. Ingenting högt, utan bara gymnastik för att känna på henne lite och träna på att vänta, någonting hon verkligen behöver! Ni får en utförligare rapport och bilder när jag kommer hem senare. Jag klan ju öven berätta att när jag gick upp vid 09.00 så hade vi 10 grader i luften...



Bildbomb

Här kommer bilderna från igår. Det var jätte dåligt väder, så bilderna är ju inte de bästa, men men..

Varför graman?

Varför använder jag graman till Tsunami? Enkel fråga för mig, då jag inte alls är främmande för att använda graman, speciellt inte då jag använt det förut och kan rida med graman. För jag sitter inte och drar ihop min häst på graman, tvärtom. Jag använder det då hon gärna går på bakbenen, och jag med hjälp utav gramanen lättare kan få ner henne.

Så sent som förra veckan välte vi över. Därför rider jag med graman på heltid denna vecka, och kommer ha det ungefär varannan dag kommande två veckorna. Jag kommer även longera innan jag rider, varje dag. Hon vilar inte heller, utan skrittdagar representerar hennes vila.

"Många skulle nog säga att det är för att jag är en hoppryttare som inte kan markarbetet rätt och behöver hjälp med det. Men nej, så är det inte! En rätt använd graman rider man hästen fram till, precis som en vanlig tygel. Den hjälper dock hästen att finna en stadigare form, och komma igång med ryggen.

Men jag skulle aldrig rida en häst på graman varje dag! Den är ett hjälpmedel för att ta sig till formen och stödet man eftertraktar. Som dressyr ryttaren Jan Brink säger - En rätt använd graman är en lös graman. Det innebär att när hästen funnit stödet på gramanen ska man flytta det till den riktiga tygeln och sakta släppa ut gramanen. Gramanen sen ska man kunna korta in vid behov.

Många som rider på gramanen har den jättekort, medan själva tyglarna glappar. När hästen inte går som de vill kortar de gramanen ännu mer, istället för att öka drivningen så att hästen finner stödet framåt, på både graman och vanlig tygel. Därifrån kan man börja rida rätt!

Anledningen till att jag tar upp detta i bloggen är att jag ridit Tsunami på graman några dagar under helgen (fredag och söndag) för att hjälpa henne finna rätt form och komma ikapp med bakbenen. Hon blir gärna lite tvådelad i ridningen och Johan bad mig att testa gramanen på henne, för att kunna driva in bakbenen utan att hon gör lika häftiga protester. När jag sedan fick igenom henne tog jag av gramanen helt och har kunnat rida på den känslan dagarna efter! Men då fick jag rida fram till gramanen, och sedan låta den hänga när jag övergick helt till att rida på mina vanliga tyglar." -ovanstående är taget direkt ur min blogg från ca två veckor sedan.


bilden demostrerar en graman där hästen dras i form och landar bakom lod.



Stallet 24/7

Har precis kommit ur från duschen, så himla skönt att känna sig lite fräsch efter en hel dag i stallet.

Nu är allt packat och klart iaf.. Hästen är flätad och nybadad.

Jag får återkomma med bilderna från idag, ska hos grannarna och käka middag. (Min morbror och moster :D )

Byyeee :D


Trött!

Jag är så sjukt trött! Har ridit ut på Tsunami, som hade damp! Skojar inte. Hemsk var hon! Men, red ut det och hon gav tillslut med sig, sötnosen. När hon väl samarbetar är hon faktiskt riktigt fin! :)

Vi red ut och klättrade en runda, en riktigt lång backe i galopp blev det, så hon fick bränna lite energi. Men mycket skrittpauser fick det bli, det var ju verkligen varmt ute. Minst 10 grader i luften, när solen inte låg på! Det är riktigt härligt att våren faktiskt är på väg, synd bara att jag och Tsunami snart drar norrut på APU. Hemma ligger fortfarande snö kvar - kul?

I alla fall så blev det lite dressyrarbete på Bistro x sen också! Riktigt fin häst, men inte på rätt humör idag. Men söt är hon för det, hoppas att hon bättrat på humöret tills imorgon. Då blire dressyrarbete igen! Haha, mysigt värre, känner mig nästan som en dressyrryttare när jag rider henne. Det säger inte lite det!

Nu blir det duschen, uppdaterar senare igen, tänkte skriva lite om varför jag använder graman så flitigt på Tsunami dessa veckor. Intressant...


Just kommit hem

Nu har just kommit hem från visningen av 4 åringen. Hon skötte sig jättefint, min moster knäppte några bilder som jag ska bjuda på senare.
Red Lesino i morse, det gick bra, red några delar av programmet jag ska rida. Han kändes fin, så nu är det bara att hålla tummarna för att han inte börja spänna sig jätte mycket på banan.
Nu ska jag käka lunch, sedan blire att rida Ior, bada Lesino, putsa & greja och mocka.
Om jag hinner så tänkte jag träna lite oxå, men vi får se om tiden räcker till !
Bjuder på en bild som visar hur

Uteritt på g!

Ska snart iväg till stallet för att rida ut en sväng, blir nog runt kolmilan eller någonting, gramanen på. Varför jag använder graman kan jag uppdatera er om sedan! Det blir tillsammans med Matilda, Linnea och Victoria. Matilda och Victoria lånar skolhästar, sen ger vi oss ut. Mysigt!

Jag hinner inte skriva ett tidsinställt inlägg nu som kommer ut när jag är i stallet tyvärr, men kommer vara där ett tag då jag även ska rida lite dressyr på Bistro, en jättefin skolhäst! :)

Utnyttja dagen nu opch sitt inte här, det tänkter iaf jag göra!



Dagens fundering

Fråga är om följande ridbyxor är snygga? Är det någonting ni skulle kunna ha på er?



De faller mig inte riktigt i smaken, de känns lite clownaktiga! Haha, sjukt jobbigt att matcha också skulle jag tro, vilket man alltid vill! Eller? De är av märket Catago, namnet är Luca. Vid intresse finns de att köpa här.

Vågade ridbyxor för dem som gillar att vara djärva och sticka ut! Dock ingenting jag skulle vilja ha i min garderob. Verkligen inte!

 


Active Stable

Kan tänka mig att 99% av er som läser detta, har hästen uppstallad på box. Men kan ni tro mig om jag säger att det finns något som är bättre för en själv och hästen ?

Morgonfodring 7.00 am, byta täcken, utsläpp, lunchfodring, mockning, insläpp, emfodring, kvällsmat. Så ser en vanlig rutin för den som har hästen hemma.
Min familj behöver inte gå upp kl 7.00 på lördagar och söndagar, vi sover gott i vår säng istället ;)
Allt tack vare Active Stable, en modern lösdrift, där allt är automatiserad.
Active Stable innehåller:
  • Höstation- som kan vara enskild, eller för 4-8-12 hästar. Gardinerna rullar ner varannan timme (från kl 7.00 am till 01.00 am, hos oss) och hästarna har 20 minuter på sig att äta. Sen rullar gardinen sakta upp.
  • Kraftfoderstation- en individuell utfodring för varje häst. Jag själv bestämmer mängden hästen ska få, skriver in den i datorn, som sänder det till en chip, hästarna har runt om halsen. Hästen får 34 gram per giva, så att i fall den vill ut från stationen för att hänga med sina kompisar till hagen, kommer han inte att förlora mer än 34 gram av sin dagliga mängd. Hästen kan såklart få flera giver åt gången (den behöver alltså inte gå ut för att få 34 g till). Datorn styr hur mycket hästen ska få just då hästen kommer in, beroende på om hur många gånger hästen har kommit in, hur många timmar det är kvar tills "dagen" tar slut, och hur mycket mat hästen ska få.
  • Ligghall- Vi har en 75 km2 med mycket halm, så att det blir mjukt och gosigt för de. Där går de för att söka skydd från stormar, flugor, knott och bromsar. Där sover de gott och rullar sig.
  • Dränering- allt det jag har beskrivit hittills är omringad av staket, som har en öppning till gräshagarna. Det blir alltså som en stoor rasthage. Den rasthagen är väl dränerad. Grävning och olika typer av grus förbereder marken, sen en fiberduk, sen makadam och sedan lägger man på speciella raster som blir uppfyllda med fin grus och sand. Här kan det regna i flera, flera dagar utan att det forma sig någon pöl. Hästarna slipper mugg, underlaget har en stötdämpande effekt, underlättar mockning osv.  
  • Vatten- Där har hästarna alltid frisk vatten; på vintern fryser den inte, eftersom den är uppvärmd. På sommaren märkte vi att hästarna kom ofta in i Active Stable området, bara för att dricka, fast de hade en stor hink i hagen i början. 
  • Invänjngshagar- Vi har tre boxar i stallet som lutar mot AS, det finns en öppning med tre små rasthagar som har funktionen att vänja in den nya hästen i flocken.
  • Halmstacken- Där har vi mycket halm, som hästarna kan stå och gnaga på om de t.ex har missat en fodring för att de har varit ute i gräshagen.
Vissa har hästen på box för att de har inte möjlighet, andra för att de tror att hästen kommer att bli feta, trötta eller förlora relationen med hästen. Men här kan man styra mängden av maten, här sover hästarna i en stor, mjuk ligghall. De blir mer harmoniska att leva ihop, äta lite men ofta, gå mycket fram och tillbaka. Jag kan säga att relationen till hästen blir starkare, för att hästen lär sig att komma till dig bara för att ha en mysig stund med dig, inte för att få mat eller godis.
Kan berätta att, när jag kom hem från Italien sist, så var det mörkt och kallt, jag gick direkt inne i AS och ropade på mina killar; den ena var i ligghallen, den andra var i kraftfoderstationen.. När de hörde min röst, så slutade de direkt med det de håll på med och skyndade sig mot mig.. Jag blev faktiskt tårögd, så underbara varelser de är.
Jag anser att detta är den optimala hästhållningen, som underlättar livet för ägaren och ger ett naturligare och sundare liv till hästen.


Pesce d'Aprile

Första April skämt:

"Aprilskämt
är en typ av practical joke som tillämpas över stora delar av världen den 1 april. I Sverige är det vanligt att massmedia har falska artiklar och reportage den första april.

Aprilskämt i svenska massmedier

1950: Öland lossnar

Den 1 april 1950 meddelade den svenska tidningen Göteborgs-Posten (GP) att Öland lossnat från havsbotten och flutit in mot den svenska kusten.

1962: Nylonstrumpan över TV-apparaten

Innan det fanns färg-TV i Sverige sändes den 1 april 1962 ett inslag i TV-nyheterna där Kjell Stensson berättade att man nu installerat ny utrustning i TV-huset, som gör att man inte skulle behöva köpa en ny TV-apparat för att få bilden i färg. Det skulle tills vidare räcka med att klippa upp en nylonstrumpa och sätta fast över bildrutan på den gamla svartvita TV-apparaten.

Sport

Den 1 april 1997 påstod SVT Text att den brasilianske fotbollsspelaren Ronaldo var klar för spel i det svenska laget AIK."
(ur Wikipedia)

Har ni råkat ut för något bra aprilskämt ? :D Kanske inte riktig vad man brukar skriva om i hästbloggar, men wtf, det är ju första april! Undantag får göras ;)

Ingen rubrik :/

Det blev fint väder plötsligt ! Undrar om jag ska ut och båda Lesino? Asså det behöver han verkligen ! Men det blir nog kallt snart, får hoppas på fint väder i morrn. Ska istället gå ner till "gymmet" och konditionträna. Om jag ska orka med tävla två hästar i fälttävlan, måste jag förbättra min kondition ! :O

Btw, jag blev nyss frågad om att visa en 4 åring i morrn. Jag har ridit henne en gång förut, när hon var tre. Jätte snäll häst i alla lägen. Hon hoppade 8-8 på 3 årstestet.


Vi har haft henne hemma hos oss i 3 veckor när ägaren var bortrest, därför har jag en bild på henne:)


Dressyrdags!

Nu ska jag till stallet och trimma lite dressyr med min Tsunami. Ska känna på henne efter gårdagens hoppträning, mycket lösgörande för att jobba bort eventuell träningsvärk och stelhet. Ett lättare pass helt enkelt, men ingen vila!

Sen blir det till att laga mat och se på talang, säsonsstart ikväll ju! Det får man faktiskt inte missa.. haha, i varje fall inte om man inte har någonting bättre för sig.


ignorera mig, kolla på en vacker häst istället ;)


Dagens

Nu ska jag bege mig ut till hästarna, tänkte rida en sväng i skogen med Ior. Lesi får vila, han får jobba i morrn, mycket lösgjorande arbete inför tävling. Just det, ni vet ju inte.. Jag och Lesi ska till klippan och tävla en LB:2. Jag har inga förväntningar på honom alls, då han inne på banan gärna spänner sig pga. dressyrstaketet.
A.S. är mockad, ska bara halma. Sen ska jag putsa min dressyrsadel och kanske hinna med lite övningkörning !

Följ oss på Bloglovin!

Följ vår blogg med bloglovin!

Vem är den andra?

Jag är då Fanny Lundqvist, den andra delen utav Cavallogirls. Jag är kort, mellanblond och kan vara ganska kaxig, hehe! Jag är hoppryttare ända ut i fingerspetsarna, men med en sits som ofta brukar säga passar en dressyrryttare.

Jag har tävlat en hel del hoppning och fälttävlan med ponny, och nu övergått till stor häst. Med ponny har jag hoppat banor på pay and jump upp till msv b+, tränat motsvarande svår klass samt tävlat upp till la med placeringar. Nästan alla mina ponnier och hästar har varit så gott som nyligen inridna eller väldigt oridna, så jag har utbildat dem själv eller med min syster.

I nuläget har jag en unghäst, ett halvblod vid namn Tsunami Girl, som är född 2005, men inriden för ett år sedan, dvs vintern 2010. Vi gjorde den 20 mars vår första start.

Hemma i Värmland har vi flertalet hästar samt två stall. Vi har vi fem hästar. Tre unghästar och två avelsston, den ena fölar i början av maj och är dräktig med en Cardentoavkomma. Min syster har även med sig två hästar upp till Strömsholm och jag har min Tsunami med mig nere på skolan i Halmstad, där jag går. Vi har även en kennel, mer om den kan ni läsa här. Självklart har vi även ett flertal katter! Just nu även en kattunge.

Mer om mig kommer ni får veta, och är det någonting speciellt ni tänker på är det bara att fråga! :D Jag driver denna bloggen med min goda vän (för att citera Cristina) för att jag tycker det kul och vanligtvis tjatar ihjäl mina kära vänner.. hehe!


Jag och min förra ponny, Karl XIII


Jag och Tsunami hemma i vintras


RSS 2.0