Hiss!

Equiline Sandownbandage

Jag avgudar dessa lindor, som jag nämnt i ett tidigare inlägg, och måste därför hissa dem här på bloggen så ni förstår vilken superkvalité de har!

De säljs i 2-pack för 335 kr setet.


Tänkte kanske använda dem på Tsunami någon dag i veckan så ni kan få se hur amazing de sitter på? You choose. I varje fall väldigt prisvärda benlindor!

Det finns även en budgetvariant utav dessa benlindor hos Hööks, någon som har erfarenhet utav dessa? Funderar själv på att testa dem och jämföra. De säljs i 4-pack för 169 kr paketet.


Hejsan Hoppsan!

Härligt att Fanny är tillbaka eller hur?! Det blir så mycket roligare att blogga när man är två, så NU KÖR VI!:)
Har varit i Flyinge på fälttävlanstävling hela dagen, har nyss kommit ur duschen, nu behöver jag se på en film och sova.
Ska berätta allt om tävlingen, dock kommer jag att göra det i morgon. Men kan säga att det gick förvånande bra! Super häst ju!

Er hjälp!

Vi behöver er hjälp!

Det ska bli en ny design till bloggen och ofc en ny header. Men det är inte vi som läser bloggen, utan ni. Därför ber vi er att tipsa oss om någon annan färg än spygrön... ;) Haha, Ska jag sätta ihop lite färgkombinationer ni får välja på eller vill ni ha fritt fram? Jag kan jobba bra i photoshop, om jag orkar anstränga mig, så det behöver ni inte oroa er för, eller vill någon göra en header?

Kort sagt, vad är era önskemål som läsare till bloggen?


Missed me?

En sommar utan dator, kan låta förjävligt, eller helt underbart. Det har faktiskt varit riktigt skönt, och jag har tagit min extra tid till att jobba och umgås med min familj. Att jag inte har en dator som fungerar som jag vill bidrar även till detta iof, men det är la skitsamma!? ;)

Tsunami har gjort sådana frasmsteg denna sommar! Jag har till och med kunnat rida en sväng barbacka utan att hon gjorde någonting!

Vi tränar för Mia Grane på onsdagar och har tävlat flertalet gånger, med goda resultat. Jag har även hunnit bestämma mig för att sälja Tsunami, två dagar senare ångrade jag mig när vi hoppade en bana på 115 - 130 plättlätt.

Vi ska testa hackamore i hoppningen (undrar om jaf får stopp på henne) för att se om hon lugnar sig med sitt huvud.

Erica hoppade upp på Camparii förra veckan, barbacka! Skön 2 åring som inte bryr sig för 5 öre? Haha, underbar häst, nu ska hon bara vänjas vid sadel och träns... :P

Vill ni att jag ska berätta ngt speciellt om min sommar? Bilder från Sardinien tsm med Cri kanske? Om mina tävlingar? Om hästen jag provred? something else?

Bara fråga då! ;)


oxer 130


Nya bilder!

Il mio Amore!
Pernilla som rider här, visst ser det bra ut?! :)

Unbelievable

Helt otroligt! Världs rekord, 2,47 m.

Svar

Sanna frågade, för ganska länge sen, hur länge jag har haft mina hästar.

  • Jag har haft Lesino sen den 16 mars 2006, alltså 5 år. I dessa år har vi blivit så tighta, förstår varandra rätt fort och kan tillägga att han kommer att spendera resten av hans dagar hemma hos oss. <3
  • Ior, eller Hollyfield, köpte vi i mitten av Oktober 2009, så det har snart gått två år! Helt otroligt så tiden går fort. Förrän i år har vi inte tävlat så mkt, det är bara nu utvecklingen kommer fram, och det beror på att han har haft problem i sina bakknän förra sommarn, där han blev behandlad med hyalonsyra och fick vila ett bra tag (det var en unghäst grej), sen när han väl var lite igång fick han erlichia någon gång i oktober, det slog hårt på honom. Tappade massa muskler och fett, han blev helt bra i våras, när gräset kom. Så det är väl inte så himla konstigt att vi inte hann med så mycket.
  • Fanny kan tyvärr inte blogga, pga problem med nätet och datorn. Men jag kan svara åt henne ;) Hon har haft Tsunami sen Maj 2010 om jag inte mins fel!
Alwa frågade var vi bor.
  • Jag kommer ju från Modena, Italien, men sen två år tillbaka bor jag på en gård lite utanför Halmstad.
Fanny bor i Kil, nära Karlstad, men under skolperioden bor hon på skolan, Plönninge, som ligger utanför Halmstad, mot havet.

Vi kanske kan ha nån form av frågestund om ni är intresserad av få några svar? Vi kanske kan få Fanny att svara lite oxå ;)



Bjuder på en bild som visar hur

Terrängträning!

Nyss kommit ur duschen, skönt var det!
Terrängträningen gick super! Han blir bättre för varje gång, han har tagit fram en egen underbar framåtbjudning! Så himla härligt, jag känner verkligen att han söker hela tiden nästa hinder.
Det blev ganska många linjer idag, kombinationer och sen basic. Jag hade honom mellan hand och skänkel under hela träningen.
Jag frågade Johan vad han tyckte, om det var något extra jag skulle tänka på tills på söndag, men han svarade att han tyckte det såg väldigt bra ut, att jag är mycket mer fokuserad på att kontrollera hans stora galoppsprång. Han tyckte han såg en stor skillnad sen i våras.
Då var jag tvungen att fråga vad han trodde om Ior i framtiden inom fälttävlan.. Han sa att han tycker väldigt mycket om Ior, att han har en väldigt bra galopp, ett stort bra hopp och bra gångarter. Han tror han kan komma långt inom fälttävlan! :) Han sa även att han har mognat mycket sen i vintras, då han var fortfarande väldigt valpig.
Kul att höra sånt från sin tränare, han har aldrig sagt så mycket om honom..men jag har ju inte frågat så mkt heller ;)
Min syster rider, juni 2011.

Shoppning-ridning-träning

Tjoho!
Har varit in i stan fram till nu. Jag har pluggat körkorts teori inne på körskolan, sen har jag och min syster käkat på stan och små shoppat. Det blev 2 och en halv tröjor! hehe.
Nu ska jag rida lille Lesi, som var sjukt fin igår när jag tömkörde honom. Kl 17 är det terräng träning som gäller! yeyy
Janne Jönsson tömkör Ior!

Dagen.

Idag har vi huggit ner massa träd och släpat allt på kärran och kört till tippen, samt röjt i "skogen" så att hästarna ska få en korridor från våran hage till mina grannars, alltså min morbror och moster.
I slutet av augusti kommer plintgrundarna till ridhuset, därför har vi vart tvungna att hugga ner träd osv, snart kommer nån granne och gräver, sen börjar vi på riktigt! ;) Härligt det kommer att bli med ridhus!

Nu ska jag, mamma och min moster rida ut på en joggning runda, i morrn ska Ior terräng träna. Han ska förberedas inför söndag där han ska debutera i lätt klass! Det kan bli spännande!

Sen tar jag nog och tömkör Lesino, just för att se hur han rör sig.

Lite uppställningsbilder!


FILMER!

Som lovat, här kommer filmerna!

Vad tycker ni om ritten? Jag blev ganska ledsen när jag såg 60% på protokollet.. Visst det blev en miss där vid slutet, en volt i galopp en aning stor..men annars.. aja, jag vet att nästa domare kommer att tycka bättre om oss!
Men visst är det ett jätte vackert ställe??!



Hoppningen.


Terräng rundan, synd att det inte syns hur underlagets kondition var..helt gräsligt!

Öveds Jakt 24/7

Som sagt, så åkte vi hemifrån 5.30, Ior hade hö i transporten så att han fick i sig lite mat innan tävlingen. Det tog 2.20 ca att åka till Sjöbo, där Öveds Jakt befinner sig.
Stället var så himla vackert!! Jätte höga träd, bok skog, dressyren red vi framför slottet! Man fick lite Badminton känsla! hehe
Dressyren gick bra tycker jag, han var såå mjuk och följsam, det var bara att styra honom runt. Domaren är känd för att vara väldigt sträng.. Hon har dömt mig och Lesino förut och det resulterade i protokoll som jag vill knappt se igen. Såga, såga, såga.. Usch. Hon lyckades vara väldigt "sträng" den här gången med! Resultatet blev 60%, var jätte besviken med det, vi har alltid fått mellan 67-68%, med mycket "värre" missar. Han blev stark när jag la till skänkel och hand för att samla honom innan avsaktningen och då ramlade han in i traven för tidigt. Det var det enda som var en stor miss tycker jag, men ni kommer att få bedöma själva senare ;)
Hoppningen gick riktigt bra, felfri runda. Bra balans och snygga hopp blev det. Fick rida i en väldigt långsam, samlad galopp för att jag har märkt att om jag rider i högre tempo på så låga banor så är det lätt att få slarv nedsalg.
Jag startade dressyren kl 8.24, och hoppningen är ju inom en halvtimma efter ens starttid i dressyren. Så kl 9.15 ca var jag färdig med både dre & hopp.
...Jag fick starttid kl 18.04 i terrängen. Heeelt sjukt! Ponnyerna fick starta först, och häst klassen sist då.
Underlaget i terrängen var redan dålig på morgonen, och det blev inte bättre av att det regnade heela dagen!! PLUS att 60 ponnyer galopperade som galningar i det redan dåliga underlaget. Det resulterade i stora hål precis före-efter hinderna, och längs vissa transportsträckor. Usch asså! Det var ingen som riskerade att rida fort i hästklassen!
Själv så tog det jag väldigt lugnt och tänkte bara att rida honom i god balans framför varje hinder. Ior var jätte duktig och bara spetsade öronen fram och körde på! :)
Graven var det enda han titta det ordentligt på, eftersom de hade lagt i spån så att det blev väldigt ljust!  Men han hoppade ändå och fick mig att flyga i luften lite, efter det så tvekade han lite, men när jag fick tag på mina stygbyglar och tyglar så blev det bra igen! Duktig kille!
Precis efter terrängen, pratar med Fanny:)



Trots de "dåliga" dressyr straffen och ganska mycket tidsfel fick vi till en sista placering! 15 plats av 60 startande.
Rosett, plankett, anmälnings avgift (tror jag) och en flug spray sponsrad av Equitop, blev priset.

5.00 - 23.00

Kl 5.00 gick jag upp och 23.00 gick jag och la mig. Vi kom hem 22.30 igår kväll.. helt otroligt!
Trots en jääätte lång dag, så är jag nöjd med min och hästens prestation, det blev en placering! :)
Återkommer senare med dettaljerna!
Ior i Humlamadens, april 2011

Förberdning inför tävling på G!

Försökte tvinga mig upp kl 9.00 i morse..vilket gick inte så bra!

Idag är det rida, putsa, båda och knoppa som gäller! I morrn är det upp vid 5 tiden, avfärd 5.45.. Vad gör man inte för att få tävla fälttävlan?!
Så nu ska jag äta brunch och sedan sätta igång!

OkiDoki

För exakt ett år sen avled världens bästa hopphäst, Oki Doki.
Stjärnhästen Okidoki är död. De 14-åriga valacken har haft otaliga framgångar med holländaren Albert Zoer, bland annat ingick ekipaget i Hollands guldlag i VM 2006 och EM 2007."

Hästen såldes i början av 2010 till ryttaren José Larocca, Argentina. OkiDoki skadade sig i Cannes, under juni månad.
OkiDoki rapporteras ha återhämtat sig, men den 21-07-10 tillstötte komplikationer. Hästens liv gick inte att rädda.





Sorry

..sorry för den dåliga uppdateringen, men har verkligen ingen lust att blogga.
Det är så grått och trist här, det enda man vill göra då är att gå o lägga sig! Men huset ser förjävligt ut, mamma och pappa kommer hem i morrn, så vi måste städa. I mitt rum skulle man tro att en bomb eller två har exploderat. Och köket..ojoj..Så nu är det dags att ta fram dammsugaren!
Ior har gått toppenbra i dagarna, hoppade studs igår. Vi slutade med sista oxern på 135 kanske. Han var fin med frambenen men bakbenen sådär, styrketräning är det han behöver!!!
Har övningkört med min morbror, första gången ut i trafiken och jag måste säga att jag är lite grym på att köra, tror jag! haha
Lesino är pigg och söt, i morgon kommer hovslageren som ska slå på två skor med sula, så att ingen smuts kommer in. Efter det kan jag börja sätta igång honom! :))

Veterinär

Upp tidigt i morse, Lesi skulle till vet idag.
Vi började med att visa skritten och traven, sen böjde hon alla 4 ben och han visade ingenting på alla 4, känns bra det iaf!!!
Sen longerade vi honom och märkte att han blev bara bättre och bättre med det högra bakbenet, så att han var mest stel.
Sen blev det tångvisitering och han reagerade ju, så hon karvade och karvade och konstaterade att han hade bärrandsröta, därför fick han hovbölden.
Han blev gipsad, för att det inte skulle komma in nån skit, och nu ska ha skos bak med en tjärdrev och ev. en sula. Han ska få en antinflammatorisk medicin oxå.
Så fort han är skodd så kan jag börja skritta honom, efter en vecka jogga osv..
Det känns bra nu, det går åtminstone åt rätt håll!!



Snart är vi på tävlingsbanorna igen ;)


Ior idag

Red Ior lite idag, härligt att komma upp på hästryggen igen! :)
Jag red ett väldigt lösgjörande pass idag, mycket skritt och låg form i både traven och galoppen. Han har ju inte jobbat på en vecka, så vi tog det lite lugnt såklart. Men han verkade väldigt positiv till arbete!


I morrn blir det upp tidigt för att kl 8.15 ska jag vara inne i stan och gå på riskettan.. hmm kul.. sen blir det att hämta hundarna, som har varit på pensionat och sen rida.
Fixade tid hos vet, fredag kl 8.30. Lesino har nog fått en inflammation i kroppen och behöver pencillin.. får se vad de säger på kliniken.

Hejjaa Angelica!

Heerregud vilken svår häst, men superbra ridning!

Home Sweet Home

Borta  SUPER  bra, men hemma bäst. Så kan man nog säga! :)
Jag kom hem imorse, lämnade Fanny på stationen i Göteborg. Hon har 3 timmar resa upp till Värmland därifrån. Senare idag skulle hon träna hoppning med Tsunami. Fredag-lördag blir det tävling för de, så håll tummarna!!'
Vi har haft en underbar vecka i Sardinien! Mycket sol, omkring 32-35 grader men lite blåsigt(=jätttee skönt), blått hav och otroligt god mat! Vi badade mycket oxå, förstås! Sen så fyllde båda år denna vecka, nu är vi MYNDIGA! :D
Fanny har lite bilder från vår semester, hoppas hon kan dyka upp med de snart.
Trots att vi hade det toppen bra så saknade vi hästarna mycket!
Min Lesino, som var på förbättringsvägen, verkar inte vara så bra igen. Vi tror att han har fått en infektion och behöver få pencillin, så det första jag gjorde när jag kom hem var att boka tid hos vet. Så himla tråkigt!
Men nu börjar jag ha lite mer att göra, äntligen! Ska övningsköra, plugga körkortteori, rida, ta bort ogräs från gårdsplanen (haha) och börja springa lite tänkte jag..

Sista inlägget på ett tag!

Har inte tid att blogga, varken idag eller i morrn.
Det är nämligen så att jag och Fanny åker till Sardinien i morrn!
Min familj har ett sommarställe i norra Sardinien, precis vid kusten. Från vår balkong ser vi Corsica.
Det kommer att bli super mysigt, men innan vi åker är det ganska mycket som ska fixas.
Så vi hörs om lite mer än en vecka!
Ha det gött!

.

Hej! Har varit på fälttävlans tävling heeela dagen.
Vi kom åkte hemifrån kl 8.30 i morse och kom hem kl 20.15 ikväll..
Min syster debuterade Lätt Klass (100cm) och det gick bra! Felfri på hinder i terrängen! Jätte kul att se Wilma gå som en klocka i terrängen!
Jag, mamma, 4 hundar och Lesino har varit och power walkat i 30-40 min. Lesi var jätte pigg och söt:)
Nu ska jag gå och lägga mig..är jääätte trött!
Hade gött

120 Björbäck

Det blev tidigt upp i morse, kl 6:30  gick jag ut i pjamas (det regnade) och tog in hästen, gav honom lite hö och havre.  Kl 7:45 hade vi lastat hästarna (Ior & Herkan) och körde till Björbäck.

Som sagt, har Björbäck en väldigt stor gräs bana med pullemangrav, vattengrav mm.. Det var ganska maxat med stora breda oxrar, tre-kombination, pullemangrav, mycket tittiga hinder. Nationell nivå kan man lätt säga.
Framridningen var han så himla fin! Mjjuuk, som om jag hade tränat dressyr dagen innan..
Travade fram ordentligt, plötsligt kom min kusin fram och säger att det snart är jag. Då tänkte jag: aa men då galopperar jag, och min kusin "asså det är du om 4 ekipage!" OOOUU F***!
Då hoppade vi fram, jag red ordentligt fram galoppen, för att sen ta tillbaka honom, fick bra språng. Sen kom jag in på banan och red.
Tror att det här var min och Iors bästa runda någonsin! Han svarade precis till varje förhållning och varje gången jag la skänkeln lite. Det flöt på super! Efter trekombinationen började omhoppningen, då började pirra i magen! haha inte för att jag ville satsa sådär jäätte mycket, men för att jag ville få en fin dubbelnolla! Och det fick jag tycker jag!
Vad tycker ni?


Vi hamnade på en 12 plats av 107 starter, inte illa va?
OCH, vi är kvalade till 130 nu!

Snabb uppdate!

Gissa vad?
Jag & Ior ordnade en placering i dagens nationella 120 i Björbäck!
En jätte fin runda, dubbelnolla!
Har inte tid att blogga, film och beskrivning kommer senare ikväll! :)

Säg Grattis till Födelsedags barnet!

..Lesino fyller 17 år idag!!!
Gammal gubbe börjar han bli :)
Han fyrades med massa pussar och en riktig skön massage. Man såg verkligen att han njöt. Dock var massaget egentligen för muskelbristningen han fick för 3 veckor sen, men vi lossar att det var hans födelsedagspresent ! ;)

Gårdagens tävling!

Igår var jag och Ior i Björbäck och tävlade. En jätte bra anläggning, med stora ytor. Framridningen och framhoppningen var på sand och tävlingen var på gräs.
På framridningen var Ior underbar, mjuk som smör och lyssnade hela tiden. Vi hoppade fram, de första oxrarna blev inte riktigt bra, hittade inte rytemen. Men senare så löste det sig.
Inne på banan (stoor gräsbana med massa reklam skyltar, fina hinder osv) så upphetsade han sig lite, vilket är bra för honom ;)
På anridningen till nr 1 lyssnade han inte på skänkeln så det blev ett jätte hopp, lite stillastående. Det första jag gjorde när vi landade var att sparka till honom lite, han reagerade bra på det. Efter att jag hade väckt honom lite, så flöt rundan på väldigt bra! Inga konstigheter någonstans. Nöjd för det!
Det var en A:0/A:0, jag kom vidare till andra fasen och tog en väldigt snäv sväng, dock så orkade han inte riktigt trycka ifrån sig, så bommen följde med. Men det gör inget, jag satsade inte, ville bara att han skulle börja vänja sig vid sånna tighta svängar i de lägre klasserna.
Är jätte nöjd med honom, och med min ridning oxå faktiskt :)
Har tyvärr inga bilder att bjuda på :/

RSS 2.0