Två dressyrträningar på raken !

Oj Oj Oj så trött jag är !


Först ut var Ior; Caroline kom vid 19.30 tiden, då hade jag ridit en kort tur i skogen, så att han skulle få lite framåtbjudning och mjukade upp honom lite. Det funkade bra faktiskt. Värmde upp och sen var det dags på allvar !

Vi började, som vanligt, med att kolla läget. Direkt märkte Caroline att i vänster varv så låter jag honom flytta högerbogen utåt, och börjar hacka lite med innertygeln - inte bra ! Så vi jobbade mycket på att jag skulle ha kontroll på yttersidan och inte alls böja honom till vänster, senare fick jag ställa honom lite, med ledande innetygel. I höger varv är det inte något problem.
Sedan jobbade vi på rakställningen, där märker jag direkt om hästen lutar åt något håll. Så det är något jag ska rida ofta. Red lite skänkelvikningar, som blev fina, med jämn takt.
I galoppen ligger vi efter.. en hel del! Han är inte stark nog för att bära sig länge i galoppen. Det som alltid har varit problemet är att det är så svårt att sakta av från galopp till trav, utan att han tar ett jätte långt steg bak. Det går mycket bättre nu för tiden, men det har varit riktigt segt.
Men idag fick jag en underbart fin ridkänsla, han var lösgjord, både fysisk och psykisk, och jag kunde sitta ordentligt "som en riktig dressyrryttare". (Den vanligaste kommentaren jag får! haha)


Sedan var det dags för Lesino, han jobbade på bra ! (eller vi, rättare sagt ;))
Kollade läget, fixade till yttersidan i vänster varv, red lite skänkelvikningar.. allt var bra, faktiskt ! Sedan fick jag rida 10m volter, som blev riktigt fina ! Jag rundade honom för innerskänkeln och kunde sitta djupt och fint. Fin Fin Lesii.
I galoppen så jobbade vi på 15m volter, där red jag som i travvolterna, så de blev väldigt bra de med. Kunde rida 10m volt i galopp, med en fin rund häst.
Red lite rakriktning på Lesino med, och slutligen mellan trav.



Hästarna var positiva, tränaren var positiv och ryttare blev jätte glad för dagens resultat ! :D


Btw, det regnade HEEELA tiden, jag var dyngsur !

Johanträning

Jag har nyss tränat för Johan Lundin med min lilla Tsunami. Det gick super! Eller ja, för er som aldrig hört talas om Tsunami kanske ni inte skulle hålla med. Hehe! ^^ Tsunami lever verkligen upp till sitt namn, speciellt om man placerar ett hinder framför henne. Hon klipper allt, oavsett höjd, men det sker under mer eller mindre kontroll varje gång.

Men idag var det banövningar som gällde, ganska mycket hoppning av s.k. doglegs med både räcken, oxrar och titthinder som plank och vattenmatta. Hon klippte allting, som vanligt min lilla flicka! Men det viktiga var att jag tränade med graman. Jag red inte bara fram med den, utan hoppade även med den, ganska mycket ridning på gramanen så att säga. Jag hade den som hjälp för att hon ska finna en stadig form och stabil takt hela vägen i anridningen samt efter hindren. Annars blir hon gärna jättestark, hoppar omkring och drar gärnet efter hindren.

Idag var hon en klocka! Hon acccepterade gramanen bättre än vad jag vågat tro, och både jag och Johan var nöjda. Det känns härligt inför tävlingen den tionde, om lite drygt en vecka. Det blir hennes andra start någonsin, och vi nöjer oss med att rida 90 cm samt 1m, båda avd B. Bara att hoppas jag får tillbaka ridbarheten jag hade innan olyckan förra veckan tills dess.


Tävlingsdebuten 20 mars, 90 cm


Kort presentation !

Hej,Hej, Hej ! :)

Det här blir mitt första inlägg, spännande ska det bli med en ny blogg med en god vän!

Jaha..vad ska man säga om sig själv då?
Mitt namn är Cristina Della Casa, är född '93; som ni kan höra på mitt efternamn så är jag inte helsvensk, utan född och uppvuxen i Modena, Italien. Jag bodde där fram till sommare 2009, och kunde då knappt skriva ”hej” på svenska, så bi får ursäkta mig om det blir felstavat ibland ;)


Jag bor på en gård utanför Halmstad med min familj. På gården bor dessutom 2 hundar, 3 katter och 4 hästar.Jag har 2 hästar som ligger på olika utvecklingsstadier, ålder och kapacitet, men båda är underbara:)


Här kan ni följa våran utveckling, vardag, träning, tävling och nya som gamla erfarenheter !




Asså shieeet!

Yes, det är så vi presenterar oss! I skrivande stund har vi precis slutat för dagen, sitter vid köksbordet och bestämde oss för att skriva ett första inlägg i vår blogg. OMG! Men vilka är vi då?

Vi heter Cristina Della Casa och Fanny Lundqvist, fyller 18 i början utav Juli, då är inte städerna säkra längre! haha. Men vi ska inte presentera oss i detta första inlägget, utan bara få lite hjälp att komma igång. Vi kommer i vår blogg att skriva om allt mellan himmel och jord, som handlar om hästar! Om ni inte gillar oss, då behöver ni inte stanna kvar, men tycker ni om det ni läser här, sprid vidare vår webadress!

I bloggen kommer vi skriva våra tankar och känslor, bara för att vi skriver våra åsikter behöver inte det betyda att det är det rätta, kom ihåg det! :)

Vi hör av oss snart! Enjoy the day 


RSS 2.0